CBS l-a concediat pe directorul general Leslie Moonves şi nu intenţionează să îi acorde compensaţii, pregătindu-se pentru un conflict în justiţie cu fostul său lider, care a fost acuzat de hărţuire sexuală şi agresiune, fapte care ar fi avut loc înainte şi durpă ce acesta s-a alăturat companiei, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Decizia de a-l priva pe Moonves de compensaţii în urma concedierii a fost luată după ce consiliul de administraţie a analizat concluziile unei investigaţii referitoare la comportamentul acestuia şi a culturii corporative a CBS, efectuată de două firme de avocatură, Debevoise & Plimpton şi Covington & Burling, angajate de CBS.

”Am stabilit că există temei să îl demitem din culpa sa, care include abuz de putere, voit şi material, încălcarea politicilor companiei şi a contractului său de muncă, precum şi pentru refuzul de a coopera în cadrul investigaţiei companiei”, a anunţat consiliul de administraţie, care nu a făcut publice detaliile investigaţiei.

Proiectul de raport al investigaţiei a fost publicat în această lună de New York Times. Moonves era acuzat în raport de distrugerea de dovezi şi intenţia de a-şi atrage acuzatorii de parte lui cu promisiunea unor funcţii la CBS.

Raportul include mai multe acuzaţii potrivit cărora Moonves a promovat femei cu care a avut relaţii sexuale şi un număr mai mare de acuzatoare faţă de cele 12 dezvăluite în două investigaţii din The New Yorker, care au condus la demisia forţată a lui Moonves, în septembrie.

Moonves a negat toate faptele şi a spus că relaţiile sexuale au fost consensuale.

Nu este clar dacă Moonves intenţionează să dea în judecată CBS.

Board-ul CBS a mai anunţat că, potrivit investigaţiilor, hărţuirea şi măsurile de retorsiune nu au fost generalizate la nivelul companiei, dar politicile şi practicile din cadrul acesteia nu au prevenit incidentele din trecut.

În noiembrie 2017, CBC l-a suspendat pe Charlie Rose, unul dintre prezentatorii emisiunii de dimineaşă a CBS şi a emisiunii “60 Minutes”, după ce mai multe femei l-au acuzat de hărţuire şi comportament nepotrivit, iar în septembrie 2018 l-au concediat.

Producătorul executiv al emisiunii “60 Minutes”, Jeff Fager, a fost la rândul lui concediat în septembrie 2018, după ce a ameninţat un reporter al CBS News care investiga acuzaţiile de hărţuire a unor colegi.

Investigatorii au aflat că CBS nu i-a tras la răspundere pe unii angajaţi cu ”performanţe ridicate”, a arătat board-ul.

CBS a anunţat că a păstrat în companie consultaţi externi pentru a rezolva problemele de resurse umane.

Săptămâna trecută, CBS a numit 18 beneficiari ai unei donaţii de 20 de milioane de dolari, provenită din suma care ar fi fost cuvenită lui Moonves drept compensaţii, pentru a susţine eliminarea hărţuirii sexuale la locul de muncă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.