Arhiepiscopul de Paris Michel Aupetit a confirmat marţi că lucrările de reconstrucţie la Catedrala Notre-Dame de Paris, parţial distrusă de un incendiu în 2019, ar putea să înceapă "în ianuarie 2021", după ce a fost încheiată faza de consolidare a edificiului, informează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Încheiem consolidarea. Ca termen rezonabil, am putea începe lucrările în ianuarie 2021", a declarat el într-o conferinţă pentru inaugurarea unei expoziţii de desene ale copiilor care au reprezentat catedrala. Ilustraţiile sunt expuse pe gardul şantierului. 

Lucrările au întârziat din cauză că vara trecută au fost luate măsuri contra contaminării cu plumb. Apoi, din cauză că în toamnă şi în iarnă a fost vreme nefavorabilă. În primăvară, coronavirusul a impus iarăşi restricţii. Recent a fost reluată activitatea pe şantier, odată cu demontarea schelelor care au fost montate pentru a restaura turla catedralei. 

Ambiţia preşedintelui Emmanuel Macron este de a reda viaţa catedralei până în 2024.                

Arhiepiscopul Aupetit a binecuvântat o replică a statuii Fecioarei de la Notre-Dame, instalată de câteva zile în faţa edificiului. 

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.