Cele şase casele memoriale care aparţin Muzeului Naţional al Literaturii Române, ”George şi Agatha Bacovia”, ”Tudor Arghezi - Mărţişor”, ”Ion Minulescu-Claudia Millian”, ”Liviu şi Fanny Rebreanu”, ”Mihai Sadoveanu” şi ”Ciorănescu”, vor putea fi împodobite de vizitatori începând de miercuri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Reprezentanţii MNLR anunţă vizitatorii că vor putea, pentru început, să aleagă decoraţiuni pentru Casa memorială ”George şi Agatha Bacovia” pe care să le lase în casă, în curte sau în brad. Un copac special din grădină sau orice colţ al casei poate fi împodobit.  

”Vă invităm pe toţi cei care ne sunteţi alături să confecţionaţi mici decoraţiuni, sub inspiraţia de moment şi cu sufletul şi gândul la poezia bacoviană, pe care să le aduceţi cu voi la Casa memorială «George şi Agatha Bacovia», unde alături de colegele noastre veţi alege locul în care v-ar plăcea să rămână”, este invitaţia reprezentanţilor Muzeului. 

Limita creativităţii se va rezuma la o singură condiţie: decoraţiunile trebuie realizate din materiale naturale reciclabile.

Muzeul Naţional al Literaturii Române se va muta, în perioada decembrie - ianuarie, într-un spaţiu care are o suprafaţă de 4.000 de metri pătraţi, pe Calea Griviţei din Bucureşti, potrivit declaraţiilor acordate de managerul instituţiei, Ioan Cristescu, Agenţiei de presă News.ro.

În luna iulie 2014, MNLR a început evacuarea spaţiului pe care îl ocupa pe Bulevardul Dacia. Arhiva sa, care cuprinde peste 300.000 de manuscrise - patrimoniu ce se află în subordinea Ministerul Culturii - a fost mutată la etajul al doilea din Casa Presei, într-un spaţiu administrat de Compania Naţională a Imprimeriilor Coresi.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.