Nicolae Istudor, rectorul Academiei de Studii Economice din Bucureşti, a declarat marţi pentru News.ro că lucrările de restaurare şi consolidare a Casei Nanu-Muscel, aflată în proprietatea instituţiei, vor fi reluate cel mai probabil anul viitor, după ce va avea loc o nouă licitaţie privind contractarea unei firme de construcţii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Autorizaţia şantierului expiră în primăvara acestu an, iar Istudor spune că va fi făcută o solicitare de prelungire a ei.

„Am dat drumul documentaţiei, aşteptăm caietul de sarcini făcut de proiectant şi de architect, apoi va merge în SEAP, pentru a începe o nouă licitaţii privind firma care să preia lucrările. Cred că va fi bătaie, având în vedere că data trecută au fost 11 firme care au participat”, a spus Istudor pentru News.ro.

ASE este în proces cu firma Palex, „pentru că nu a mai vrut să intre în şantier”, motivând existenţa unor datorii sau, după cum spune Istudor, „nu au ştiut în ce fel de lucrare se bagă”.

Prima licitaţie a fost câştigată pentru 24 de milioane de lei, lucrarea fiind estimată la 28 de milioane de lei. Astfel, costurile erau puţin peste 800 de euro pe metru pătrat, a mai precizat el.

„Eu am întrebat câţiva specialişti dacă cumva a fost subestimată lucrarea şi mi-au spus că nu”, a punctat rectorul.

Cât priveşte autorizaţiile, Istudor spune că au fost primite din partea Primăriei Municipiului Bucureşti. În plus, „am câştigat procesul cu cele două organizaţii - ele au făcut recurs, dar este treaba lor”.

„Sperăm să vină o echipă serioasă. Toată lumea e încrezătoare. Sperăm ca anul viitor să îl începem cu firma în locaţie”.

Casa Nanu-Muscel a fost declarată monument istoric clasa B la începutul anului 2013. În luna mai a aceluiaşi an, a fost cumpărată de ASE.

Pe 31 martie 2016, ministrul Culturii de la acea vreme, Vlad Alexandrescu, a cerut Direcţiei pentru Cultură a Municipiului Bucureşti să oprească lucrările la Casa Nanu-Muscel din Piaţa Romană, deoarece au fost făcute intervenţii fără aviz.
La începutul lunii aprilie a aceluiaşi an, Inspectoratul Regional de Construcţii Bucureşti - Ilfov a dispus încetarea lucrărilor la casa din Piaţa Romană Nr. 7, după ce a constatat o serie de nereguli, în cadrul unui control efectuat pe 1 aprilie 2016, ca urmare a solicitării primite de la Vlad Alexandrescu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.