Casa în care s-a născut William Shakespeare, în Stratford-upon-Avon, va fi redeschisă vizitatorilor începând cu 1 august, mulţumită unui grant de 900.000 de lire sterline, informează BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Shakespeare Birthplace Trust, care administrează cinci case ce au legătură cu dramaturgul englez, a transmis că doar cea în care s-a născut şi a copilărit dramaturgul va fi redeschisă de pe 1 august.

Celelalte vor rămâne închise până în 2021, administratorii sperând că vor putea obţine bani din pachetul de 1,57 de miliarde de lire sterline prin care Guvernul sprijină artele. În plus, se află în curs un proces de restructurare a 240 de locuri de muncă.

„Suntem o fundaţie şi trebuie să avem în vedere cel mai bun mod de a folosi resursele limitate”, a spus Rachael O'Connor Boyd. „Dar suntem conştienţi şi de ceea ce aducem, de poveştile pe care le spunem, iar locul de naştere este unul emblematic pentru naţiune şi unul foarte important pentru Stratford”.

Închiderea proprietăţilor şi a magazinelor a cauzat Shakespeare Birthplace Trust o pierdere de 8,5 milioane de lire sterline anul acesta.

Casa în care s-a născut Shakespeare va fi redeschisă mulţumită unui grant primit din fondul de urgenţă al Arts Council England.

Vizitatorii vor fi obligaţi să poarte măşti şi să facă rezervări online, iar actorii elizabetani nu îi vor mai întâmpina.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.