Cea mai recentă producţie a regizorului Radu Afrim realizată la Teatrul Naţional "Marin Sorescu" Craiova, "Casa cu suricate", de David Drábek, va fi prezentată publicului din Bucureşti marţi, 28 ianuarie, de la ora 19.00, la Teatrul Naţional „I.L. Caragiale”, Sala Mare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Într-o casă plină cu suricate, pe lângă păsări sabot şi o cârtiţă moartă, vieţuiesc trei surori. Sora cea mică este bântuită de amintirea unei mame nebune şi nu a mai părăsit suricatele de un an de la moartea subită a tatălui. Cea mare s-a cuibărit în faţa televizorului şi a mâncat până la imobilizare. Sora mijlocie este singura care munceşte pentru a întreţine casa cu suricate. Peste tot şi toate guvernează spiritul unui fake Budha. Fetele sunt captive în acest univers extravagant.Trei bărbaţi apar în viaţa lor şi le zbuciumă existenţa.

"Casa cu suricate" a avut premiera naţionalăîn aprilie 2019 la Teatrul Naţional "Marin Sorescu" Craiova, Sala "Amza Pellea", şi este al doilea spectacol montat în această instituţie de către Radu Afrim, după "Dacă am gândi cu voce tare", de Adnan Lugonić, produs în 2017.

Radu Afrim este unul dintre cei mai importanţi regizori de teatru români ai momentului. A câştigat de trei ori Premiul UNITER pentru regie şi este considerat de critica de specialitate ca având un demers performativ ţesut mai degrabă din atmosferă şi personaje decât din naraţiune. În anul 2008 i-a fost decernat Premiul "Coup de Coeur de la Presse" la Festivalul de la Avignon (Off), pentru spectacolul "Mansarde à Paris/ Les détours Cioran", montat la Luxemburg.

Scriitorul şi regizorul de teatru de origine cehă David Drábek a fost în nenumărate rânduri distins cu Premiul "Alfréd Radok". În piesele sale, Drábek critică societatea contemporană, în special materialismul şi consumerismul, lucrările lui având un conţinut mare de elemente suprarealiste. Personajele lui sunt, în principal, anti-eroi ce suferă de fobii şi deviaţii de comportament. Aproape fiecare personaj creat de David Drábek este o victimă a societăţii putrede.

Din distribuţia spectacolului fac parte Raluca Păun, Romaniţa Ionescu, Iulia Lazăr, Ramona Drăgulescu, Constantin Cicort, Alex Calangiu, Claudiu Mihail şi Vlad Udrescu.

Traducerea textului a fost realizată de Mircea Dan Duţă, scenografia este semnată de Irina Moscu, universul sonor îi aparţine regizorului Radu Afrim, iar echipa de creaţie este completată de Călin Ţopa - sound design, Cosmin Florea - afiş,  Cătălin Miculeasa - asistent regie, Minela Popa şi Mihaela Guran - make-up design şi Filomela Salahoru - consultant limbaj mimico-gestual.

Spectacolul este recomandat publicului cu vârsta de peste 16 ani.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.