Casa Boulter, proiectată de arhitectul Frank Lloyd Wright în Cincinnati, este scoasă la vânzare, împreună cu mobilierul original, pentru 695.000 de dolari.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Proiectat de Wright în 1954 şi finalizat doi ani mai târziu, imobilul - unul dintre cele peste 500 realizate după planurile celebrului arhitect - se află în apropierea Universităţii din Cincinnati.

Are 228 de metri pătraţi, cinci dormitoare, iar principala atracţie o reprezintă salonul cu înălţime dublă. Casa se află în stare bună, la fel şi mobilierul original din majon, scrie El Mundo.

Casa este înscrisă în registrul patrimoniului arhitectural, iar noii proprietari trebuie să îi menţină aspectul.

Povestea casei Boulter a început în 1951, când Wright a construit casa Neils din Minneapolis. Arhitectul s-a împrietenit atunci cu clienţii şi a promis fiicei lor că îi va proiecta o casă drept cadou de nuntă. După cinci ani, Patricia şi soţul ei, Cedric Boulter, profesori de Istorie antică, s-au mutat în această casă, iar următorii proprietari au fost arhitecţi englezi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.