Volumele scrise de fostul preşedinte al Statelor Unite, Barack Obama, şi de fosta primă doamnă, Michelle Obama, vor fi publicate în limba română de editura Litera.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Biografia îndelung aşteptată a lui Michelle Obama, "Povestea mea", va fi publicată prima, data apariţiei fiind stabilită la nivel global pentru 13 noiembrie. Volumul va fi lansat în România în format tipărit şi în format electronic. Titlul în engleză este "Becoming" şi va fi publicat în 25 de limbi.

Detaliile despre cartea fostului preşedinte Barack Obama, inclusiv titlul acesteia, precum şi data publicării, vor fi anunţate ulterior.  

În memoriile ei, o operă de o reflexivitate profundă, scrisă într-un stil fermecător, Michelle Obama îi invită pe cititori în lumea sa, făcând o cronică a experienţelor care au format-o, pornind de la copilăria trăită în partea de sud a oraşului Chicago, trecând prin anii în care a fost director executiv şi a trebuit să îmbine responsabilităţile de mamă cu cele profesionale, şi ajungând la anii petrecuţi la cea mai vestită adresă din lume. Descrie cu sinceritate şi cu inteligenţă vie reuşitele şi dezamăgirile, atât din plan public, cât şi din cel personal, relatându-şi povestea aşa cum a trăit-o, folosindu-se de propriile ei cuvinte şi aşa cum doreşte ea. Plină de căldură, de înţelepciune şi de revelaţii, "Povestea mea" este o însumare neobişnuit de intimă ce vine din partea unei femei inimoase şi plină de caracter, care a sfidat necontenit aşteptările - şi a cărei poveste ne inspiră.

Citând propria declaraţie a lui Michelle Obama: "Procesul de scriere al acestei cărţi a fost pentru mine unul revelator şi plin de însemnătate. În răstimpul până la publicarea cărţii Becoming în toamna aceasta, sper că şi voi vă veţi gândi la propriile poveşti, şi am încredere că asta vă va ajuta să deveniţi orice doriţi. Poveştile voastre sunt cele pe care le aveţi acum şi pe care le veţi avea mereu şi sunt poveştile pe care trebuie să vi le asumaţi".

La momentul publicării, Michelle Obama va începe un turneu de promovare a cărţii prin Statele Unite şi la nivel mondial, detaliile acestuia urmând să fie anunţate la o dată ulterioară.

Ediţia în limba engleză a cărţii "Povestea mea" va fi publicată în SUA şi Canada de către Crown Publishing Group, o divizie a Penguin Random House, şi în Regatul Unit şi teritoriile British Commonwealth de către Viking/Penguin Random House UK.

Cartea va fi disponibilă în România la precomandă cu preţ special şi din 13 noiembrie în online şi în toate librăriile din ţară la preţul de 49,90 de lei.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.