Cărţi premiate, cărţi în curs de ecranizare şi cărţi inspiraţionale se numără între volumele pe care editura Litera le va publica în anul 2021.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„The Maidens”, de Alex Michaelides, este o poveste plină de suspans, în care crima e împletită cu obsesia şi mitologia greacă. Mariana Andros, terapeut de grup, îşi concentrează atenţia asupra grupului The Maidens, după ce unul din membrii lui, prieten al nepoatei sale, este găsit ucis la Cambridge. Curând, ea devine convinsă că, în ciuda alibiului său, vinovat de crimă este Edward Fosca, un carismatic profesor de tragedie greacă.

„The Push/ Îndoiala”, primul roman al lui Ashley Audrain, urmează să apară în colecţia Buzz Books. Cartea a fost deja publicată în 30 de ţări. Este o dramă psihologică intensă, captivantă, despre întemeierea şi destrămarea unei familii, văzută prin ochii unei femei pentru care maternitatea nu este deloc ceea ce a nădăjduit ea că va fi, ci doar adeverirea celor mai sumbre temeri ale sale.

„Herstory: 50 Women and Girls Who Shook Up the World”, de Katherine Halligan, prezintă cincizeci de femei puternice care au schimbat lumea şi au rămas în istorie prin această carte de biografii ilustrată - de la astronauţi la activiste, artiste şi matematiciene.

„The Journey of Humanity”, scrisă de economistul Oded Galor, profesor, analizează misterul creşterii accelerate a standardelor de viaţă în ultimii 200 de ani şi misterul accentuării inegalităţilor dintre ţări în această perioadă. Teoriile lui Galor sunt un amestec de geografie, genetică, tehnologie şi cultură, întemeiat empiric şi oferind raţionamente convingătoare.

„The One Hundred Years of Lenni and Margot”, de Marianne Cronin, spune povestea prieteniei extraordinare dintre Leni, o adolescentă în vârstă de 17 ani, şi Margot, o femeie de 83 de ani. Pe măsură ce legătura lor se adânceşte, sub ochii cititorului se deschide o lume a istoriilor de viaţă, a iubirii şi a pierderilor suferite în timpul războiului, a neînţelegerii, dar şi a împăcării, a curajului, bunătăţii şi bucuriei.

„Mrs. March”, de Virginia Feito, este o combinaţie reuşită de stiluri marca Ottessa Moshfegh şi Shirley Jackson, un amestec de groază, suspans şi umor în povestea unei gospodine stilate din Upper East Side a cărei viaţă este spulberată de cea mai recentă carte a soţului ei. George March îşi lansează romanul şi, cu această ocazie, soţia lui pătrunde în lumea literară din New York, care pentru ea capătă curând o tentă de paranoia, groază şi umor negru. Este un debut surprinzător, aflat deja pe lista cărţilor ce urmează a fi ecranizate, cu celebra actriţă Elisabeth Moss în rolul principal.

„The Four Winds”, de Kristin Hannah, autoarea bestsellerurilor internaţionale „Privighetoarea” şi „Un nou început”. Acum, propune un roman de dragoste, eroism şi speranţă, a cărui acţiune se petrece pe fundalul uneia dintre epocile definitorii  ale istoriei americane - Marea Depresie. „The Four Winds” este un portret memorabil al Americii şi al visului american, văzut prin ochii unei femei curajoase al cărei sacrificiu va ajunge să definească o generaţie.

În „How to Avoid a Climate Disaster”, Bill Gates stabileşte un plan amplu, practic şi accesibil prin care lumea poate ajunge la zero emisii de gaze cu efect de seră, la timp pentru a evita o catastrofă climatică. Gates studiază deja de un deceniu cauzele şi efectele schimbărilor climatice. Cu ajutorul unui număr de experţi, şi-a concentrat atenţia asupra a ceea ce trebuie făcut pentru a opri un dezastru ecologic - obiectiv complex, care nu poate fi atins cu uşurinţă.

„Love People, Use Things”, de Joshua Fields Millburn şi Ryan Nicodemus, ecranizat de Netflix, arată că o abordare minimalistă face posibilă reevaluarea şi ameliorarea celor şapte relaţii esenţiale din viaţa noastră: cu obiectele, cu adevărul, cu sinele, cu banii, cu valorile, cu creativitatea şi cu oamenii. Pornind de la experienţele lor proprii şi de la ale oamenilor pe care i-au întâlnit de-a lungul călătoriei lor minimaliste, Millburn şi Nicodemus creează modelul unei vieţi mai pline de sens, de bogăţie interioară. Cunoscuţi de public sub numele de „Minimaliştii” (The Minimalists), Joshua şi Ryan ajută în prezent, prin intermediul cărţilor, filmele şi podcasturilor pe care le girează, peste 20 de milioane de oameni să ducă o viaţă mai împlinită.

„When Crying Wolf”, de Hans Rosenfeldt, reprezintă o nouă serie nordic noir de la creatorul serialelor de succes „The Bridge” (cel mai exportat serial TV suedez din toate timpurile) şi „Marcella” (câştigător al premiului Emmy, adaptare Netflix). Primul roman, „When Crying Wolf”, promite să fie un nou pas semnificativ în ficţiunea poliţistă scandinavă. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.