Cartea de memorii „Adevărurile noastre. Visul american”, scrisă de vicepreşedintele SUA Kamala Harris, este publicată în România de editura Nemira, în imprintul Orion de nonficţiune.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Volumul a fost tradus de Adina Ihora.

Anul trecut, tot la Orion, a apărut şi autobiografia preşedintelui SUA, Joe Biden: „Promisiunile mele. Despre viaţă şi politică”.  

Fiică de imigranţi, Kamala Harris a crescut într-o comunitate din Oakland, California, cu preocupări pentru dreptatea socială. Pasiunea sa pentru justiţie a fost evidentă încă din copilărie, iar când a devenit procuror districtual adjunct imediat după absolvirea Dreptului, s-a impus rapid ca unul dintre cei mai inovatori agenţi ai schimbării în domeniul aplicării legii din SUA. A fost aleasă în scurt timp procuror districtual în San Francisco, apoi a devenit şefa organelor de aplicare a legii din statul California.

Cunoscută ca o susţinătoare a clasei de mijloc a înfruntat marile bănci în timpul crizei executărilor silite, obţinând un acord istoric pentru familiile salariate din California.

„Adevărurile noastre. Visul american” este o carte despre adevărurile fundamentale pe baza cărora a fost construită societatea americană şi despre îndelungata strădanie de a discerne care sunt aceste adevăruri şi cum este cel mai bine să se acţioneze pe baza lor.

A fi inteligent înseamnă a identifica adevărurile care ne pot face să devenim o comunitate mai bună, precum şi a susţine aceste adevăruri cu toată forţa. Acesta a fost crezul care a călăuzit-o pe Kamala Harris spre o carieră de succes ca procuror general al Californiei, ca senator al Statelor Unite şi acum ca vicepreşedinte al ţării, confruntându-se în fiecare rol cu probleme complexe, de la asistenţa medicală şi noua economie la imigraţie, securitate naţională, criza opioidelor şi inegalitatea socială.

„Provocarea mea de fiecare zi este să fiu o parte a soluţiei, să fiu o luptătoare optimistă în bătălia care va urma. Provocarea pe care v-o lansez este să vă alăturaţi acestui efort. Să luptăm pentru idealurile şi valorile noastre. Să nu ridicăm mâinile a neputinţă când este timpul să ne suflecăm mânecile“, spune Kamala Harris. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.