O capodoperă a lui Pablo Picasso se preconizează că va declanşa miercuri seară un război al ofertelor de peste 100 de milioane de lire sterline între colecţionarii de artă miliardari, în primul mare lot al unui sezon de licitaţii de toamnă în care se aşteaptă să se vândă opere de artă în valoare de peste 2,5 miliarde de dolari (2 miliarde de lire sterline).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Portretul „Femme à la Montre” (Femeia cu ceas) va fi vândut la licitaţie de Sotheby's din New York la ora locală 18.00, cu o estimare de peste 120 de milioane de dolari (98 de milioane de lire sterline).

Pictura din 1932 a iubitei secrete a lui Picasso, Marie-Thérèse Walter, a fost creată în timpul explozivului „an al minunilor” al artistului, în timp ce acesta se pregătea pentru prima sa retrospectivă la Paris, la vârsta de 50 de ani, şi este foarte căutată de colecţionari.

Portretul a fost cumpărat în 1968 de Emily Fisher Landau, unul dintre cei mai mari colecţionari de artă ai secolului XX. Aceasta l-a aşezat deasupra şemineului din sufrageria apartamentului său din New York. La momentul în care a murit, la 102 ani, la începutul acestui an, colecţia sa de artă ar fi putut umple mai multe muzee.

În 2010, a donat aproape 400 de lucrări Muzeului Whitney de Artă Americană, unde era de mult timp administrator. Alte 120 de lucrări de artă vor fi vândute de Sotheby's la New York miercuri şi joi, săptămâna aceasta, preţul total de vânzare fiind estimat la peste 500 de milioane de lire sterline. De asemenea, sunt scoase la vânzare lucrări de Ed Ruscha, Jasper Johns, Cy Twombly, Andy Warhol şi Mark Rothko.

Joi, casa de licitaţii Christie's va vinde o mare pictură de Claude Monet, care nu a mai fost expusă în public, fiind deţinută de aceeaşi familie timp de peste 50 de ani.

„Le Bassin aux Nymphéas” (Iazul cu nuferi) face parte din celebra serie de nuferi a lui Monet, expusă în muzee din întreaga lume. „Le Bassin aux Nymphéas, care nu a fost niciodată expus sau oferit la licitaţie, este, totuşi, acel lucru mai rar: o capodoperă redescoperită”

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.