Banca franceză BNP Paribas a lansat un fond de un milion de euro pentru a finanţa proiecte ale regizorilor tineri şi a devenit partener oficial al Directors’ Fortnight, secţiune paralelă a Festivalului de Film de la Cannes, cu scopul de a promova educaţia cinematografică, scrie hollywoodreporter.com.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Numit „New Cinema Talent” („Noi talente în cinematografie”), fondul va finanţa primul sau primele două filme produse ori coproduse în Franţa care „reflectă valorile BNP Paribas”.

Această bancă a mai finanţat proiecte de anvergură în Franţa, inclusiv filmul „The Artist” al lui Michel Hazanavicius, care a fost premiat cu Oscar.

Prin parteneriatul cu Directors’ Fortnight, banca va oferi sprijin financiar pentru programul „Fortnight in Action” care are obiectivul de a determina localnicii din districtul La Bocca din oraşul Cannes să se implice în festival, şi care promovează educaţia cinematografică şi accesul la filme.

BNP a mai finanţat filme precum „The Intouchables”, cu Omar Sy, „Saint Laurent” al lui Bertrand Bonello, şi „Lucy”, al lui Luc Besson. De asemenea, această bancă a investit în filmul lui Besson „Valerian and the City of a Thousand Planets”.

Această bancă a lansat anterior fondul Fortis Film, pentru a sprijini producţia şi distribuţia de filme în Belgia şi Italia.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.