Un număr de 18.076 de SMS-uri au fost transmise, până în prezent, în cadrul campaniei dedicate achiziţiei sculpturii ”Cuminţenia Pământului”, de Constantin Brâncuşi, a anunţat duminică ministrul Culturii, Corina Şuteu, pe pagina sa de Facebook.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Astfel, suma care a fost donată prin intermediul SMS este de 36.152 de euro. Luni, Ministerul Culturii va anunţa un nou bilanţ al donaţiilor. 

La numărul unic 8833, cei care scriu textul "Brâncuşi" pot contribui cu 2 euro la subscripţia naţională pentru achiziţionarea "Cuminţeniei Pământului".

Conturi la opt bănci din România sunt disponibile în lei, euro şi dolari, iar donaţiile se pot face prin transfer bancar sau prin depunere de numerar. Acestea se găsesc pe site-ul brancusiealmeu.ro.

În luna martie, Guvernul României a înaintat o ofertă de achiziţie care a fost acceptată de proprietarii operei, Paula Ionescu şi Alina Şerbănescu. Din suma de 11 milioane de euro, Guvernul României va plăti 5 milioane de euro, iar pentru restul ei Ministerul Culturii a lansat o subscripţie publică naţională.

Conturile sunt deschise până pe 30 septembrie.

Opera ”Cuminţenia Pământului” a fost realizată de Constantin Brâncuşi în 1907. Lucrarea a fost expusă pentru prima dată în 1910, la Bucureşti. Sculptura este clasată în categoria ”Tezaur” a Patrimoniului cultural naţional. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.