„Călătoriile lui Gulliver”, un spectacol coordonat de Silviu Purcărete, „OMMA”, de Josef Nadj, deschiderea Bursei de Spectacole de la Sibiu, o reprezentaţie în cadrul Festivalului Universităţilor de Teatru şi Management Cultural fac parte din programul celei de-a patra zi a Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Seria de exerciţii scenice coordonate de regizorul Silviu Purcărete îşi propune o abordare inedită a romanului lui J. Swift, în care fantezia se împleteşte cu o aspră satiră politică. O operă viscerală şi curajoasă, ce prezintă imagini percutante, cu personaje stranii ce mobilează această lume bolnavă şi nebună. Spectacolul alternează între scene pline de inocenţă şi un vizual dur şi memorabil.

„Călătoriile lui Gulliver”, o producţie a Teatrului Naţional „Radu Stanca” Sibiu, este un proiect cultural demarat în parteneriat cu Festivalul de la Edinburgh şi finanţat cu sprijin de la Administraţia Fondului Cultural Naţional. Spectacolul va avea loc în 23 august, ora 18:00, în Sala Mare TNRS.

Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu (FITS) se desfăşoară în perioada 20-29 august, cu tema „Construim speranţa împreună”, iar spectatorii au la dispoziţie aplicaţia de mobil FITS, care poate fi descărcată gratuit din APP Store şi Google Play.

Evenimentul de deschidere a Bursei de Spectacole de la Sibiu va avea loc la MyContinental (fostul Ibis) - sala Turandot, luni, 23 august, ora 10.00. Bursa de Spectacole de la Sibiu, singura de acest fel din România, este o structură asociată a Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu (FITS). Aceasta a fost creată din nevoia festivalului de a acorda şanse tuturor artiştilor, operatorilor culturali, instituţiilor de spectacole sau reţelelor culturale să întâlnească producători importanţi din întreaga lume.

Itinerarii. Într-o zi, lumea se va schimba

Producţie a ARCUB - The Centre for Cultural Projects of Bucharest Municipality, Compagnie des Ogres, în regia lui Eugen Jebeleanu, spectacolul se va juca în 23 august, ora 16.00, la Fabrica de Cultură IACM Construcţii SA– UniCredit - Sala Lulu.

Spectacolul se deschide cu o fabulă care descrie plecarea unei familii de pinguini imperiali din Ţara Gheţurilor spre alte meleaguri, unde speră să găsească o viaţă mai bună şi să le asigure un viitor puilor lor. De aici decurg, într-o scriitură mozaicată şi documentată, scene multilingve, în care limbile se confruntă, se înţeleg şi îşi răspund, ca nişte du-te-vino-uri între realitate şi ficţiune, între basm şi document, între personaj şi personal, între alteritate şi identitate.

„De ce fierbe copilul în mămăligă”, în cadrul Festivalului Universităţilor de Teatru şi Management Cultural

Producţie a Universităţii „Lucian Blaga” din Sibiu, Departamentul de Artă Teatrală, „De ce fierbe copilul în mămăligă” este un spectacol de one-woman show care surprinde o paletă largă de situaţii pline de umor, sensibilitate, forţă şi candoare. Este un spectacol care invită publicul să participe la parcursul personajului Aglaja, pe care tânăra actriţă Andreea Preda reuşeşte să-l reprezinte prin voce, corp, emoţie şi întregul ei univers artistic.
„De ce fierbe copilul în mămăligă”, textul după Aglaja Veteranyi, regia Iustinian Turcu, cu Andreea Preda, va fi prezentat în 23 august, ora 23:00, la Cavas ULBS. Rezervări la telefon: 0740 907 337.

Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, prin Departamentul de Artă Teatrală şi Teatrul Naţional „Radu Stanca”, organizează anual Festivalul Universităţilor de Teatru şi Management Cultural, cea mai importantă manifestare de gen din Europa, care propune publicului spectacolele de referinţă ale şcolilor de teatru din întreaga lume.

„OMMA”, de Josef Nadj

În spectacolul „OMMA”, Josef Nadj aduce laolaltă opt dansatori din ţări precum Mali, Senegal, Coasta de Fildeş, Burkina Faso şi cele două republici Congo. Împreună, aceştia formează un corp colectiv în care fiecare îşi afirmă propria limbă, propria identitate, propriul dans, alcătuind o buclă de reacţie între individ şi grup, ducându-ne inevitabil cu gândul spre omul universal.
Josef Nadj îşi duce dansatorii într-o călătorie înspre rădăcinile dansului ce poate revela echilibrul universului. Urmând principiul ciclului vieţii, acest spectacol coregrafic analizează esenţa capacităţii noastre de a privi lucrurile din jur în aşa fel încât să ne înţelegem universul interior, al destinului comun. Reprezentaţia este programată în data de 23 august, ora 19:00, la Fabrica de Cultură IACM Construcţii SA– UniCredit - Sala Eugenio Barba.

„Orologiul cu suflet”, de Cia La Tal

Scena din Piaţa Habermann se va umple de cavaleri şi de clovni, de pasiuni şi certuri, în 23 august, la ora 20:00, când ne vom întâlni cu spectacolul „Orologiul de suflet”.
Din interiorul ceasului, magia inundă spaţiul şi minţile. Personajele par ceasornicari elveţieni ce ies din mecanismul de ceas şi dansează în universul comic al spectacolului.

„Oameni fără chip”, de Radu Ignat

În absenţa luminii ce ne pune în evidenţă trăsăturile, n-am avea identitate; fără diferenţele create de lumină, cu toţii am arăta la fel. Lumina este singurul element ce ne poate da sau lua identitatea.
În 23 august, la ora 21:00, în Parcul Astra.

„Râsul e magic”, de Lucchettino Classic

Spectacolul este „retrospectiva celor mai bune creaţii” ale lui Luca şi Tino, o combinaţie de comedie vizuală şi magie. În 2016, la Paris, Luca şi Tino au câştigat Premiul „Mandrake d'Or”, echivalentul Premiilor Oscar pentru magie.
Vom putea râde cu ei în 23 august, de la orele 19:15 şi 21:34, la Piaţa Habermann - Zona A.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.