Bugetul de 9,548 de milioane de lei alocat Consiliului Naţional al al Audiovizualului (CNA) a primit, vineri, de comisiile de specialitate ale Senatului şi Camerei Deputaţilor aviz favorabil, cu 14 voturi "pentru" şi unul "împotrivă".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pe 17 ianuarie, membrii CNA au votat un proiect de buget pentru anul 2017 prin care solicitau cu peste 50% mai mulţi bani decât în 2016. Suma totală a bugetului de stat, de 14.920.000 de lei, urma să fie modificată în urma propunerilor formulate de membrii Consiliului, dar şi în urma unor solicitări ale angajaţilor, în aceeaşi zi.

Însă, şedinţa a fost suspendată, după ce proiectul de buget propus a fost anulat. Ministerul Finanţelor Publice a transmis că instituţia trebuie să se încadreze în limita a 9.851.000 de lei, apropiată sumei cheltuite de consiliu în anul 2016.

Ulterior, pe 18 ianuarie, Răsvan Popescu, vicepreşedintele CNA, a declarat, pentru Agenţia de presă News.ro, că a avut o întâlnire cu prim-ministrul Sorin Grindeanu, marţi, după şedinţa forului audiovizual, la care au mai participat directorul economic al instituţiei şi Valentin-Alexandru Jucan. El a spus că speră să obţină o sumă de bani mai mare decât limita impusă de Ministerul Finanţelor Publice.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.