Ediţia din acest an a Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu (FITS) care va începe vineri are un buget de peste 11,7 milioane de euro, 24 la sută din această sumă fiind bani publici. Potrivit organizatorilor, au fost vândute deja peste 17.000 de bilete, 78 dintre spectacolele indoor fiind sold-out.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Directorul FITS, Constantin Chiriac, a anunţat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că ediţia din acest an a manifestării are un buget de peste 11,7 milioane de euro, 24 la sută fiind bani publici.

"Este un buget similar, cu vreo jumătate de milion de euro mai mult decât anul trecut. 11,7 milioane de euro, din care Primăria Sibiu dă 1,6 milioane de euro. În total, cam 24 la sută sunt bani publici”, a declarat Constantin Chiriac.

Potrivit acestuia, până în prezent s-au vândut un număr record de bilete, faţă de ediţiile precedente.

"În clipa de faţă, avem numărul de bilete pe care le-am avut la finalul anului trecut al Festivalului şi suma pe care am încasat-o anul trecut după festival. Este un lucru absolut unic. Sunt deja 78 de spectacole sold-out. Am vândut deja 17.000 de bilete dintr-un total de 27.000. De asemenea, ţin să reamintesc faptul că, deşi peste tot preţurile cresc, biletele au rămas la fel ca acum patru ani. De patru ani biletele sunt între 10 şi 40 de lei”, a mai spus Chiriac.

Directorul FITS a mai precizat că 63 la sută dintre evenimentele festivalului vor avea loc în aer liber, iar intrarea la acestea este gratuită.

De altfel, spectacolele de stradă sunt pentru publicul larg marea atracţie a festivalului care aduce, anual, sute de mii de turişti în Sibiu.

Potrivit estimărilor organizatorilor, circa 68.000 de persoane vor urmări zilnic manifestările din cadrul celei dea XXIV-a ediţii.

"Dacă vă uitaţi în caietul program veţi vedea companii absolut extraordinare care ajung la Sibiu. Festivalul de la Sibiu este unic, nu-l mai copiaţi. Festivalul de la Sibiu este unic nu doar pentru cei apropiaţi. El este nu doar al Sibiului, el este atât de puternic pentru că este în acord cu viaţa, este în acord cu această comunitate, el vine din structura intimă a acestei comunităţi şi tot ce a născut, a născut ca o necesitate. Încercaţi să vă raportaţi la comunităţile dumneavoastră cărora aparţineţi toţi cei care organizaţi festivaluri. Încercaţi să dezvoltaţi o agendă culturală a comunităţilor dumneavoastră care să aducă bogăţia pe care oamenii o au. Fără oamenii comunităţilor dumneavoastră nimic nu poate să crească sănătos, normal şi sub semnul iubirii. Nu întâţmplător anul acesta arătăm nu numai o deschidere extraordinară, dar şi marea ocazie pe care numai iubirea o are”, a mai spus Chiriac.

FITS 2017 are loc în perioada 9 - 18 iunie sub genericul "Iubire” şi adună peste 3.500 de artişti în peste cinci sute de evenimente.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.