Maratonul cultural ”Bucureşti, al 6-lea element” - o serie de spectacole la care accesul este liber - începe sâmbătă şi se va desfăşura şi în luna octombrie, în şase spaţii din Capitală, reunind peste 100 de artişti români.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Proiectul aparţine Fundaţiei Voci Strămoşi şi este realizat în colaborare cu Artminds România & Temple Film, în cadrul proiectului Oraşul In-Vizibil al centrului Arcub.

”Bucureşti, al 6-lea element” propune un itinerariu cultural în şase destinaţii culturale, locuri aproape invizibile, spun organizatorii, ce merită atenţie şi emoţie datorită istoriei uitate sau neştiute.

Sâmbătă, de la ora 17.00, la Casa Filipescu-Cesianu de pe Calea Victoriei 151, în curtea interioară, are loc spectacolul în aer liber ”Salut d’amour”, un concert de muzică romantică susţinut de cvartetul de coarde Essence. În paralel, spectatorii vor putea descoperi lucrările pictorului Răzvan Dumitru, care va expune mai multe tablouri în care îşi explorează pasiunea pentru grafica şi geometria 3D. 

Duminică, de la aceeaşi oră, în Tempul Coral de pe pe Strada Sfânta Vineri 9, actriţa Maia Morgenstern va recita fragmente din scrierile lui Mihail Sebastian pe muzica cvintetului de alamă Take Five. Grupul va susţine un concert special cu titlul "Oraşul cu salcâmi", cu un repertoriu ce abordează muzica simfonică şi muzica tradiţională evreiască.

Spectacolele vor continua în luna octombrie, iar accesul publicului este gratuit pe toată durata evenimentelor. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.