Un nou spaţiu destinat activităţilor educative, Brukenthal Kids, este inaugurat, miercuri, în Casa Albastră din Piaţa Mare de la Sibiu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Muzeul Naţional Brukenthal alocă fonduri şi personal în mod constant pentru activităţile educative ce au loc în cadrul muzeului, dar are încheiate şi diferite parteneriate cu instituţii şcolare sau diverse ONG-uri.

În anul 2010, Muzeul Naţional Brukenthal a fost singura instituţie culturală din România care a primit premiul Uniunii Europene a Premiilor pentru Patrimoniu Cultural - Europa Nostra. Muzeul a participat atunci cu programul de Pedagogie Muzeală Descoperind Muzeul, lansat în septembrie 2008 şi coordonat de dr. Dana Hrib, pe atunci şeful secţiei Educaţie, Marketing şi Comunicare.

"În anul 2021 am discutat cu doamna Andreea Miron, iar Muzeul Naţional Brukenthal a încheiat un acord de colaborare cu Fundaţia KeepGiving şi Compania KeepCalling punându-se bazele amenajării unui spaţiu destinat exclusiv activităţilor educative. Este un spaţiu necesar pentru activitatea de padagogie muzeală. Suntem bucuroşi că, iată, de azi înainte avem un spaţiu primitor pentru copii la Muzeul Naţional Brukenthal”, a declarat Alexandru Constantin Chituţă, coordonatorul proiectului. 

Silvana Tatu, managing director la KeepCalling a spus: "KeepCalling se implică cu drag şi pasiune în domeniul educaţiei. De aceea, ne bucurăm că prin intermediul fundaţiei KeepGiving am putut susţine această iniţiativă dedicată copiilor sibieni de aici, dar şi din întreaga ţară. Suntem mândri că unul din muzeele cu tradiţie din Sibiu a ales să creeze acest spaţiu dedicat copiilor şi adolescenţilor. Credem cu tărie că muzeul nu trebuie să fie doar un spaţiu pentru adulţi. Datorită acestei iniţiative, şi datorită tuturor atelierelor viitoare care se vor organiza aici, Muzeul Naţional Brukenthal va reuşi să aducă arta şi cultura mai aproape de părinţi, copii, şcoli şi profesori". 

Spaţiul Brukenthal Kids va putea găzdui ateliere creative, lectură, proiecţii de film şi documentare şi alte activităţi.

De Ziua Internaţională a Muzeelor, miercuri, Muzeul de Istorie - Casa Altemberger din cadrul Muzeului Naţional Brukenthal va fi deschis în mod gratuit pentu vizitatori în intervalul 9.00-17.00.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.