Muzicianul britanic Brian May a lansat albumul de fotografii „Queen in 3D”, care cuprinde imagini captate în urmă cu 40 de ani, în timpul înregistrării albumului „News of the World” şi a turneului de promovare a lui.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„News of the World”, cel de-al şaselea album al formaţiei Queen, a fost lansat pe 28 octombrie 1977 şi este considerat cel mai de succes material de studio al trupei. Discul a fost vândut în 6 milioane de copii în Statele Unite, unde a primit şi patru discuri de platină.

Fiecare aspect privind înregistrarea şi turneul de promovare ale albumului a fost captat de May, în principal, în format 3D, cu ajutorul unor camere stereoscopice.

Muzicianul descrie „Queen in 3D” ca fiind proiectul său cel mai apropiat de o autobiografie. 

 

 

„Fotografiile 3D sunt extraordinar de evocatoare pentru mine”, a spus Brian May. În multe dintre fotografiile făcute pe scenă, membrii formaţiei sunt scăldaţi în lumină. Sudoarea este reală, îşi aminteşte May. „La finalul serii, fiecare reflector era orientat spre public, ca să fie şi ei prăjiţi”, citează The Guardian.

Brian May a publicat trei volume cu imagini stereoscopice, însă cel mai recent este şi cel mai personal.

„Queen in 3D” este publicat de London Stereoscopic Company.

Formaţia Queen a fost înfiinţată în 1970, la Londra. Trupa a cunoscut succesul în formula Freddie Mercury (voce, pian, chitară), Brian May (chitară, voce), John Deacon (bas) şi Roger Taylor (tobe, voce). După moartea lui Freddie Mercury, pe 24 noiembrie 1991, la vârsta de 45 de ani, din cauza SIDA, basistul John Deacon a decis să se retragă din muzică, iar Brian May şi Roger Taylor au continuat să cânte solo, dar şi sub numele Queen, cu diferiţi solişti. În perioada 2004 - 2009, vocalistul formaţiei a fost Paul Rodgers. Din 2011, formaţia britanică a început o colaborare cu solistul american Adam Lambert.

Cu 15 albume de studio, trupa Queen a fost inclusă în Rock and Roll Hall of Fame în 2001 şi primit o stea pe Hollywood Walk of Fame, în 2002. Doi ani mai târziu, Queen a fost inclusă în UK Hall of Fame. Albumele formaţiei au fost vândute în aproximativ 200 de milioane de exemplare în întreaga lume.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.