Suedia, ţară invitată a ediţiei Bookfest 2017, a primit la târg vizita a 200 de copii instituţionalizaţi şi a organizat expoziţia ”Unde cresc copiii”, reuşind să dedice celor mai mici cititori 20 de activităţi interactive.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Timp de cinci zile, copiii au sosit în grupuri organizate în spaţiul Bookfest Junior al Salonului Internaţional de Carte, pentru a participa la cele peste 20 de ateliere organizate de Ambasada Suediei, în parteneriat cu eematico, o organizaţie românească care realizează programe dedicate copiilor, ce au la bază învăţarea experienţială, bazată pe joacă.

Prezenţa copiilor instituţionalizaţi la Bookfest a făcut parte din strategia Ambasadei Suediei legată de participarea la Bookfest, declarată încă din momentul debutului pregătirilor: aceea de a profita de poveştile din lumea literaturii pentru copii, pentru a reflecta asupra unor subiecte precum stimularea lecturii, educaţia, egalitatea de gen, integrarea minorităţilor şi promovarea diversităţii.

În afară de programul consistent de evenimente creat special pentru cei mai mici dintre cititori, Suedia a adus la Bookfest şi o expoziţie dedicată literaturii pentru copii - ”Unde cresc copiii” -, un proiect cu ajutorul căruia Institutul Suedez în colaborare cu Institutul Suedez al Literaturii pentru Copii şi-au propus să lanseze un dialog pe tema rolului şi distribuţiei internaţionale a literaturii pentru copii şi a accesului tuturor categoriilor sociale la cărţile pentru copii şi tineret.

Suedia este cea de-a opta ţară invitată de onoare a Salonului Internaţional de Carte Bookfest. Cu această ocazie, pe durata desfăşurării celei de a XII-a ediţii a Bookfest (24-28 mai), nouă oaspeţi de onoare din Suedia au sosit la Bucureşti, pentru a participa la lecturi publice, lansări de carte, dezbateri sau mese rotunde.

Lista oaspeţilor de onoare a inclus atât scriitori, deopotrivă prozatori (Aris Fioretos, Majgull Axelsson) şi poeţi (Athena Farrokhzad, Cecilia Hansson), cât şi artişti (Johannes Klenell), autori de carte pentru copii şi ilustratori (Mårten Sandén, Stina Wirsén, Arina Stoenescu) sau editori (Jakob Dalborg). O selecţie generoasă de invitaţi, care şi-a propus să ilustreze arhitectura pieţei de carte suedeze contemporane, una dintre cele mai importante din lume.

Cea de a XII-a ediţie a Salonului Internaţional de Carte Bookfest a avut loc în perioada 24-28 mai, la Romexpo, reunind peste 200 de expozanţi şi peste un million de volume de evenimente.

Vizitatorii au putut participa la peste 350 de evenimente diverse: de la lansări, dezbateri şi colocvii până la proiecţii cinematografice şi evenimente interactive.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.