Muzicianul american Bob Dylan, premiat cu Nobel pentru Literatură în 2016, va publica pe 8 noiembrie prima sa carte de la cea de memorii „Chronicles, volume 1", în 2004, a anunţat editorul său Simon & Schuster.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„The Philosophy of Modern Song”, care va fi lansată pe 8 noiembrie în Statele Unite, va fi prima lucrare de la volumul autobiografic „Cronica vieţii mele, volumul 1”. Aceasta va fi publicată în Franţa de editura Fayard, anunţă AFP.

Starul folk a început să o scrie din 2010 şi noua sa lucrare cuprinde, precizează editorul, mai mult de 60 de texte, în special despre artişti rpecum Hank Williams şi Nina Simone, şi despre arta compunerii verusirlor şi a melodiilor.

„Publicarea unei lucrări strălucitoare, caleidoscopice de Bob Dylan va constitui un omagiu mondial adus cântecului de unul dintre cei mai mari artişti ai vremurilor noastre”, a declarat directorul editurii Simon and Schuster, Jonathan Karp, într-un comunicat. 

„The Philosophy of Modern Song” nu putea fi scrisă decât de Bob Dylan”, a continuat el. „Vocea sa este unică şi activitatea sa implică aprecierea şi înţelegerea profundă a cântecelor, a celor care le creează şi a ceea ce înseamnă pentru noi toţi”. 

Bob Dylan, apărut pe scena newyorkeză la începutul anilor 1960, a vândut de atunci mai mult de 125 milioane de discuri în toată lumea şi, la 80 de ani, continuă concertele cu un turneu în prezent care ar trebui să continue până în 2024. 

El a lansat în 2020 cel de-al 39-lea album de studio, apreciat de critică, „Rough and Rowdy Ways”.

Robert Allen Zimmerman, alias Bob Dylan, a fost recompensat în 2016 cu Premiul Nobel pentru Literatură „pentru că a creat în marea tradiţie a muzicii americane noi moduri de expresie poetică”. 

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.