Biroul actorului Radu Beligan, însoţit de un fotoliu tip Dantesca, din lemn masiv, a fost adjudecat pentru suma de 3.750 de euro, în Licitaţia "Viaţă de artist, inclusiv o selecţie din patrimoniul actorului Radu Beligan" organizată marţi seară de Artmark online.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Obiectele au fost estimate iniţial între 500 şi 800 de euro. 

Biroul lui Radu Beligan, însoţit de fotoliu tip Dantesca, din lemn masiv
Biroul lui Radu Beligan, însoţit de fotoliu tip Dantesca, din lemn masiv

În aceeaşi sesiune, o comodă tip Boulle, în stil Napoleon III, sec. XIX, care a aparţinut actorului, a fost adjudecată contra sumei de 3.250 de euro, după ce fusese estimată între 1.500 şi 2.000 de euro. 

Din aceeaşi colecţie a actorului Radu Beligan, un dulap monumental sculptat în stil brâncovenesc, de început de secol XX, a fost vândut pentru 2.250 de euro. Lotul fusese estimat între 400 şi 700 de euro. 

Au mai fost adjudecate şi alte obiecte de mobilier din colecţia Radu Beligan: o comodă în stil Louis XV, sculptată manual, sfârşitul sec. XIX, s-a vândut cu mult peste estimarea iniţială (300-500 de euro) pentru 2.000 de euro, iar o garnitură de sufragerie, formată din masă de inspiraţie neo-barocă şi patru scaune neoclasice cu 1.800 de euro. 

Şi trofeul Festivalului Naţional de Teatru "Ion Luca Caragiale", acordat actorului Radu Beligan, s-a vândut pentru suma de 300 de euro. De altfel, şi volumul "Poezii", de Alfred de Musset, în limba franceză, Paris, din colecţia actorului Radu Beligan, a fost adjudecat contra 200 de euro. 

În Licitaţia "Viaţă de artist", a fost adjudecat şi un paşaport regalist românesc din perioada Regelui Mihai I, care i-a aparţinut lui Geo Bogza, utilizat pentru o deplasare în Yugoslavia, 1947, cu 500 de euro. 

Licitaţia a inclus obiecte personale, fotografii şi manuscrise care au aparţinut unor artişti români de seamă, printre care Ion Pacea, Geo Bogza, Ştefan Luchian, Miliţa Petraşcu, Ion Theodorescu-Sion, Dimitrie Paciurea. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.