Târgul de carte Gaudeamus Radio România, ediţia 27, care a avut loc în perioada 16 - 22 noiembrie online, s-a încheiat duminică, după un maraton de evenimente, concursuri şi lansări. Standurile virtuale ale participanţilor au înregistrat 50.000 de participanţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Preşedintele de onoare al ediţiei, care s-a aflat alături de publicul Gaudeamus prin intermediul unei intervenţii în direct din New York, a fost scriitorul Norman Manea.

Organizat de Radio România, în parteneriat cu elefant.ro, evenimentul a oferit iubitorilor de carte din întreaga lume posibilitatea de a urmări peste 200 de evenimente, majoritatea găzduite de website-ul www.gaudeamus.ro şi de a achiziţiona, în condiţii foarte avantajoase, cărţi, jocuri şi muzică de la peste 100 de edituri şi distribuitori specializaţi.

Standurile virtuale ale participanţilor au fost accesibile prin intemediul website-ului gaudeamus.ro, care, în acest interval a înregistrat peste 50.000 de vizitatori, potrivit organizatorilor. 

Proiectele tradiţionale Gaudeamus Radio România s-au derulat la această ediţie într-o formulă specială, adaptată momentului, care a permis însă menţinerea conceptului şi a obiectivelor originale.

Astfel, Concursul Naţional de Lectură Mircea Nedelciu s-a derulat în perioada 5 - 20 noiembrie, pe bază de eseuri pe care concurenţii le-au trimis către organizator şi care au fost jurizate de realizatorii de emisiuni Radio România din întreaga ţară. În cadrul festivităţii de premiere care a avut loc online, vineri, 20 noiembrie, premiile oferite de editurile Casa Radio, Niculescu, Trei şi Pandora M, au fost acordate astfel: locul 1 - Alexandra Botoş, Colegiul Naţional Pedagogic „Carmen Sylva” din Timşoara, locul al doilea - Diana Găbureac, Colegiul Naţional „Al. Papiu Ilarian" din Târgu Mureş, locul al treilea - Alexia Bîtînă, Colegiul Naţional Militar „Tudor Vladimirescu" din Craiova, menţiuni:
Diana Ioana Mirea, Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân" din Constanţa şi Alexandra Ciocan, Colegiul Naţional „Mihai Eminescu" din Bucureşti.

Votul Publicului, derulat în premieră prin intermediul paginii Facebook Radio România Gaudeamus, în perioada 18 - 22 noiembrie, pe baza propunerilor participanţilor, a desemnat drept Cea mai râvnită carte a Târgului, volumul „Iartă-mă că te-am iubit” de Ela E.H., publicat de Editura Creator.

Concursul „Vreau o şcoală ideală”, iniţiat cu prilejul acestei ediţii a târgului, va continua şi pe parcursul acestei săptămâni, până duminică, 29 noiembrie.

Cele trei premii puse în joc sunt: Marele Premiu, acordat de Radio România prin votul posturilor, care constă în suma de 10.000 lei, provenită din taxa de participare la această ediţie online a evenimentului; Premiul Participanţilor, care va fi decernat pe baza votului reprezentanţilor companiilor care au participat la această ediţie şi care constă în cărţi şi produse educaţionale oferite de către participanţi; - Premiul Publicului, decernat pe baza votului care se derulează pe pagina Facebook Radio, România Gaudeamus în perioada 24 - 29 noiembrie; acesta constă în suma de 1.000 lei, oferită de compania Maurer Imobiliare Cluj S.R.L.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.