Cea de-a 57-a ediţie a Bienalei de Artă de la Veneţia va avea loc în perioada 13 mai - 26 noiembrie, iar tema aleasă de organizatori este ”Viva Arte Viva”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În curând, Ministerul Culturii va lansa concursul pentru participarea României la a 57-a ediţie a Bienalei de Artă de la Veneţia. Tema acestei ediţii, care va fi şi în focusul concursului naţional, a fost prezentată de Christine Macel, curatoarea desemnată de Bienala de la Veneţia pentru această ediţie.

Un număr de 57 de ţări vor participa la ediţia de anul viitor a evenimentului.

”Într-o lume plină de conflicte, în care umanismul este în pericol, arta este cea mai preţioasă parte a fiinţei umane. Este locul ideal pentru reflecţie, expresie individuală, libertate şi întrebări fundamentale. Este un «da» spus vieţii, deşi uneori un «dar» îi urmează. Mai mult ca niciodată, rolul, vocea şi responsabilitatea artistului sunt cruciale în cadrul dezbaterilor contemporane”, a spus Christine Macel.

Viva Arte Viva este o exclamare, o expresie a pasiunii pentru artă şi pentru statutul artistului. Pavilioanele vor aduna, ca de fiecare dată, artişti din generaţii diferite şi cu origini diferite

Expoziţia doreşte să devină o experienţă, reprezentând o mişcare către celălalt, către un loc obişnuit şi dimensiuni indefinite, deschizând căi spre neo-umanism. 

În fiecare săptămână, timp de şase luni, artistul şi publicul său vor participa la mese rotunde, unde vor putea lua prânzul împreună şi discuta.

Bienala de Artă de la Venezia 2017, al cărei preşedinte este Paolo Baratta, va prezenta, ca la fiecare ediţie, participările diferitelor ţări sub forma unor pavilioane, organizate în Giardini şi Arsenale şi în centrul istoric al oraşului.

Vor avea loc mai multe evenimente colaterale, care vor fi organizate de instituţiile şi entităţile internaţionale, care îşi vor prezenta expoziţiile şi proiectele la Bienală.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.