Un colectiv de artişti şi-a expus creaţiile în cartierul boem Prenzlauer Berg din nordul capitalei germane, Berlin,în weekendul pascal.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

După arta stradală, Berlinul inventează balconul artistic. În contextul în care galeriile şi muzeele sunt închise din cauza pandemiei, aproximativ cincizeci de artişti din Berlin şi-au prezentat operele în timpul weekendului de Paşte, pe balcon, şi au invitat publicul la "o plimbare intimă" în care să descopere creaţiile lor.  

"Pentru că libertatea de a ne deplasa a fost suspendată, balcoanele au devenit situri unice de reprezentaţii cotidiene sau de mobilizare civică", a precizat colectivul de artişti. 

Cei doi curatori ai expoziţiei sunt Övül Durmusoglu şi Joanna Warsza care le-au oferit artiştilor 48 de ore pentru a da frâu liber imaginaţiei: "Balcoanele sunt ieşiri de siguranţă pentru a lua aer, pentru a petrece un moment la soare sau a fuma în vremea izolării". 

La Berlin, unde izolarea nu este atât de strictă ca în alte landuri ale Germaniei, curioşii şi trecătorii au fost invitaţi să admire operele de artă: o scară din ramuri albe, o fotografie alb şi negru cu oameni la balcoanele din Atena sau Cordoba.  


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.