Cea de-a 16-a ediţie a Berlinale Co-Production Market va avea loc între 9 şi 13 februarie, perioadă în care 600 de producători internaţionali şi finanţatori se vor întâlni pentru a stabili noi colaborări.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La această ediţie au fost selectate 37 de proiecte de lungmetraje, producătorii lor căutând să găsească parteneri din alte ţări. În plus, cinci companii de producţie vor fi prezente în programul „Company Matching” al BCPM.

În cele peste 1.300 de întâlniri stabilite în cadrul Berlinale Co-Production Market, coproducători, reprezentanţi ai companiilor de vânzări şi difuzori media, distribuitori şi finanţatori din întreaga lume vor discuta cu producătorii proiectelor din 30 de ţări.

În 2018, 16 dintre proiectele care au fost prezente în trecut la Berlinale Market au fost selectate la festivaluri de clasă A şi au fost proiectate în cinematografe.

Anul acesta, dintr-un total de 325 de proiecte de lungmetraj înscrise, 22 au fost selectate. Bugetul lor variază de la 750.000 la 6,5 milioane de euro.

La categoria „Berlinale Directors”, trei proiecte ale unor regizori care şi-au prezentat alte filme în cadrul festivalului au fost alese pentru a-şi găsi parteneri.

Alte două proiecte au fost selectate în „Rotterdam-Berlinale Express”, iar în „Talent Project Market”, 11 producători îşi vor prezenta proiectele.

Din total, cele 20 de regizoare reprezintă 48,6% dintre proiectele selectate. Ele provin din ţări precum Chile, Grecia, Brazilia, China şi Norvegia. Între ele se află şi Carla Simón, dublu-premiată pentru debutul „Estiu 1993” la Berlinala din 2017.

Proiectele vor concura şi pentru premii oferite de Eurimages (20.000 de euro), VFF (10.000 de euro) şi Arte International (6.000 de euro).

Berlinale Co-Production Market face parte din European Film Market. 

Cea de-a 69-a ediţie a Festivalului de Film de la Berlin va avea loc între 7 şi 17 februarie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.