Directorul Festivalului de Film de la Berlin, Dieter Kosslick, a semnat sâmbătă un angajament privind egalitatea de gen.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Kosslick a precizat că Berlinala a reuşit deja să înregistreze o rată bună nu doar în ceea ce priveşte selecţia filmelor regizate de femei, ci şi a posturilor ocupate de ele în diverse secţiuni ale festivalului.

Lineup-ul ediţiei de anul acesta, care a început pe 6 februarie, are mai multe filme regizate de femei decât cele care au fost înscrise, a mai spus Kosslick. „Este un lucru de care suntem responsabili”, a declarat el, citat de Variety.

Posturile de conducere ale celor 15 segmente ale festivalului, inclusiv secţiunile, iniţiativele şi seriile speciale, sunt ocupate în proporţie de 63% de femei.

Comitetul de selecţie pentru lineup-ul competiţiei, precum şi pentru celelalte secţiuni ale Berlinalei, este reprezentat în proporţie de 82,25% de femei.

„Rezultatul este acela că ediţia de anul acesta este excepţională”, a mai spus Kosslick, care a subliniat că 7 dintre cele 17 filme care concurează pentru Ursul de Aur anul acesta sunt realizate de femei. Aceasta reprezintă o premieră în istoria festivalului.

Pentru prima dată prezentat la Cannes anul trecut, angajamentul - iniţiat de asociaţia 5050x2020, a mai fost semnat de organizatorii festivalurilor de la Locarno, Veneţia, Sarajevo, San Sebastian şi Toronto.

Cea de-a 69-a ediţie a Festivalului de Film de la Berlin se va încheia pe 17 februarie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.