Actorul Benedict Cumberbatch îl va interpreta pe Dominic Cummings, directorul campaniei „Vote Leave”, într-un docudramă despre Brexit ce va fi difuzată de televiziunea Channel 4, scrie bbc.com.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Lugmetrajul, al cărui titlu provizoriu este „Brexit”, va avea durata de două ore şi un scenariu scris de James Graham.

Channel 4 a transmis că acest film „va explora nenumăratele tactici care au fost folosite pentru a obţine unul dintre cele mai surprinzătoarea rezultate ale unui referendum din istoria recentă”.

Reprezentanţii televiziunii au precizat că această producţie nu va fi „o analiză despre cine a avut dreptate şi cine a greşit, ci va prezenta felul în care s-a întâmplat ca referendumul să se încheie cu acest rezultat şi motivul pentru care s-a întâmplat astfel”.

„Vote Leave” a fost campania oficială în favoarea Brexitului, desfăşurată în timpul referendumului din 2016, şi a fost susţinută de politicieni precum Boris Johnson şi Michael Gove.

În timpul campaniei, Benedict Cumberbatch a semnat o petiţie al cărui mesaj era că Brexitul va afecta în mod negativ industria de creaţie.

Cheltuielile pentru „Vote Leave” sunt anchetate de Comisia Electorală. Organizaţia Vote Leave care s-a ocupat de campania omonimă a mai fost criticată pentru că ar fi lucrat cu o firmă prin care ar fi primit în mod inadecvat date ale unor utilizatori ai platformei de socializare Facebook. Organizaţia a negat orice acuzaţie.

Dominic Cummings a fost invitat în faţa Comisiei pentru mediul digital, cultură, media şi sport din Camera Comunelor, marţi, pentru a răspunde la întrebări despre cheltuielile pentru „Vote Leave”, utilizare de date personale şi coordonare cu alte grupuri pro-Brexit. Cummings a acuzat parlamentarii că încearcă mai degrabă să îşi facă o imagine bună decât să descopere adevărul. El a precizat că nu îi va oferi Comisiei dovezi „sub nicio formă”.  

Benedict Cumberbatch, născut pe 19 iulie 1976, la Londra, este actor de teatru, film şi televiziune. S-a remarcat în mai multe producţii teatrale şi a devenit cunoscut pe plan internaţional odată cu rolul principal interpretat în serialul TV „Sherlock”.

În cinematografie, Cumberbatch a impresionat în pelicule precum „Remuşcare/ Atonement”, „Un spion care ştia prea multe/ Tinker Tailor Soldier Spy”, „Calul de luptă/ War Horse”, „Star Trek În întuneric 3D/ Star Trek Into Darkness”, „12 ani de sclavie/ 12 Years a Slave”, „Wikileaks: A cincea putere în stat/ The Fifth Estate”, „The Imitation Game. Jocul codurilor/ The Imitation Game” şi trilogia „Hobbitul/ The Hobbit”.

Benedict Cumberbatch a fost nominalizat la Oscar pentru rolul din „The Imitation Game. Jocul codurilor/ The Imitation Game”, în anul 2014, şi a primit titlul de Comandor al Ordinului Imperiului Britanic (CBE), în anul 2015.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.