Autorităţile din Beijing vor să înscrie pe lista Patrimoniului mondial UNESCO mausoleul lui Mao Zedong şi Piaţa Tiananmen, simboluri ale comunismului chinez, informează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Responsabilul pentru patrimoniu cultural al primăriei din Beijing, Shu Xiaofeng, a declarat ziarului de limbă engleză Global Times că oficialităţile doresc să propună spre înscriere 14 situri. 

Obiectivul lor este ca toate aceste monumente să facă parte din Patrimoniul mondial UNESCO înainte de 2035.

Mausoleul lui Mao a fost construit în 1976, după moartea fondatorului regimului comunist chinez. O sută de persoane vizitează zilnic monumentul situat în partea de sud a Pieţei Tiananmen, cea mai mare esplanadă din lume.

În Piaţa Tiananmen, construită în secolul al XV-lea, au avut loc mai multe evenimente-cheie din istoria Chinei. Este cunoscută la nivel global pentru manifestările din 1989, reprimate prin forţă, în timpul cărora au murit cel puţin 100 de persoane.

Oraşul Interzis, veche reşedinţă a împăraţilor chinezi, situat în nordul Pieţei Tiananmen, şi Tempul Cerului fac deja parte din Patrimoniul mondial UNESCO.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.