BBC News a anunţat miercuri că va tăia aproximativ 450 de posturi, ca parte a planului de economisire a 80 de milioane de lire sterline până în anul 2022.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit bbc.com, va fi redus numărul filmelor produse de Newsnight, fapt care va duce la închiderea de funcţii în grila BBC Two.

Vor fi restructurate posturile şi la BBC Radio 5 Live, precum şi la programele World Update şi World Service.

În prezent, BBC News are în jur de 6.000 de angajaţi, inclusiv 1.700 în afara Marii Britanii. Bugetul, după ce măsurile vor intra în vigoare, va fi de aproximativ 480 de milioane de lire sterline pe an.

Directorul BBC News, Fran Unsworth, a spus: „BBC trebuie să înfrunte modul diferit în care publicul ne foloseşte”. El a subliniat că trebuie să fie orientat mai mult spre digital.

Tăierea locurilor de muncă, anunţată miercuri, va însemna un pas spre redefinirea BBC News.

„Trebuie să redefinim BBC News în următorii 5 până la 10 ani, pentru a salva sume importante de bani. Cheltuim prea mult din resursele noastre pentru televiziunea lineară şi nu suficient pentru digital”, a mai spus Unsworth.

Corporaţia a anunţat în 2016 că este nevoie să salveze 800 de milioane de lire sterline, din care aproximativ 80 de milioane de lire sterline de la News.

Peste 40 de milioane de lire sterline din suma care a fost cerută spre a fi economisită la BBC News a fost salvată în ultimii patru ani. Restul se va face din restructurarea redacţiei, prin politica editorială.

BBC a precizat că astfel va fi evitată duplicarea materialelor, problemă care apărea pentru că erau folosite resurse pentru aceleaşi subiecte. Oricum, schimbările presupun o reducere a numărului total de subiecte.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.