Artistul britanic Banksy a publicat pe site-ul şi pe contul lui de Instagram imagini cu cea mai nouă creaţie a sa, un desen mural plasat pe peretele unui garaj din Port Talbot care descrie poluarea cu care se confruntă oraşul galez.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Privit dintr-o parte, un copil cu o sanie pare că se bucură de zăpadă, încercând să prindă fulgii cu limba, însă, din celălalt unghi, zăpada este, de fapt, cenuşă.

În videoclipul publicat pe Instagram, imaginile captate cu o dronă sunt însoţite de cântecul „Little Snowflake”. Camera filmează desenul, apoi se ridică, dezvăluind oraşul industrial.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

. . . . Season’s greetings . . .

A post shared by Banksy (@banksy) on

Ian Lewis, muncitor în oţelărie, a fost surprins să descopere că Banksy a lucrat pe zidul garajului său, scrie The Guardian. „Sunt puţin copleşit acum, să fiu sincer. Fanii lui Banksy au venit să îl vadă”.

Un consilier local a spus: „Este foarte inteligentă plasarea lucrării. O priveşti şi vezi furnalul în fundal. Suntem încântaţi. Am scris deja consiliului şi trebuie să o asigurăm cât mai curând”.

Anul acesta, Organizaţia Mondială a Sănătăţii a spus că Port Talbot este cel mai poluat loc din Marea Britanie. În luna mai, consiliul Neath Port Talbot a spus că datele OMS sunt greşite, iar organizaţia s-a scuzat pentru eroare.

Originar din Bristol, Banksy - despre care se spune că ar fi Robert Del Naja, membru al grupului Massive Attack - a devenit cunoscut pentru desenele murale amplasate în diverse oraşe ale lumii, lucrări care abordează teme sociale şi de mediu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.