Balerinii ucraineni refugiaţi, care au debutat, duminică, pe scena Operei Naţionale Bucureşti, au contracte de colaborare, a declarat ministrul Culturii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Eu mă bucur că ei nu doar repetă aici sau au un loc unde să stea, să doarmă şi să mănânce, ci au şi un loc unde să muncească. Din fericire, în acest moment suntem în măsură să le facem contracte de colaborare tuturor celor care solicită acest lucru. Înţeleg că sunt contracte pe o durată de maximum trei ani, cu o sumă de 3000 de lei pe lună", a declarat Lucian Romaşcanu, ministrul Culturii, care a fost prezent, duminică, la spectacolul „Giselle”.

Cinci balerini, Bogdana Alekseeva, Rodion Yatsyk, Aibek Ryskulbekov, Lara Paraschiv, Jimi Kustarbek Uulu, refugiaţi din Ucraina, au dansat în spectacolul „Giselle” de Adolphe Charles Adam, derulat cu ocazia celebrării în luna martie a francofoniei. Acesta s-a jucat cu casa închisă.

Balerinii ucraineni au ajuns în România chiar după izbucnirea conflictului din Ucraina şi au fost primiţi în programele de studiu ale Operei Naţionale Bucureşti.

Totodată, multe alte instituţii din subordinea Ministerului Culturii s-au alăturat demersurilor de a veni în sprijinul tuturor celor care au fugit din calea războiului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.