Balerina Nini Theilade, descoperită de Max Reinhardt care a distribuit-o în pelicula „Midsummer Night's Dream” din 1935, alături de Mickey Rooney, Olivia de Havilland şi James Cagney, a murit la vârsta de 102 ani.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Artista a murit marţi, în somn, într-un azil din Funen, Danemarca, a confirmat Fatima Cerqueria, profesoară la Royal Danish Ballet School, pentru The Hollywood Reporter.

Theilade avea 19 ani când s-a alăturat echipei filmului regizat de Max Reinhardt şi William Dieterle pentru Warner Bros. Ea a interpretat rolul Titania în secvenţa „Triumph of the Night”. În timpul producţiei Reinhardt a făcut-o responsabilă de coregrafia filmului.

„Midsummer Night's Dream”, adaptare după piesa lui William Shakespare, a primit două premii Oscar, pentru montaj şi imagine, însă a fost nominalizat şi la categoriile „cel mai bun film” şi „cel mai bun asistent de regie”. Acesta a fost al treilea şi ultimul film în care a jucat balerina.

Născută în 1915, în Indonezia, Nini Theilade a urmat cursurile şcolii de balet din Copenhaga. A fost remarcată de Reinhardt pe când se afla în turneu în Statele Unite, iar regizorul de teatru şi film a angajat-o pentru a susţine spectacole la Berlin, Viena, Salzburg şi Florenţa.

Theilade s-a alăturat, la finalul anilor 1930 companiei Ballets Russes de Monte Carlo, iar mai târziu a devenit coregraf şi instructor în Danemarca.

Olivia De Havilland, care a jucat rolul Hermia în filmul lui Reinhardt şi Dieterle, a împlinit 101 ani pe 1 iullie 2017 şi este singurul membru al distribuţiei încă în viaţă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.