Jocul „Baldur's Gate 3”, bazat pe lumea „Dungeons and Dragons”, a fost desemnat jocul video al anului, în cadrul unei ceremonii de decernare a premiilor la Los Angeles, scrie AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Amplasat într-un tărâm fantezist cu vrăjitori, elfi, barbari şi alte personaje, este cea mai recentă creaţie a Larian Studios.

„Echipa Larian şi-a pus inima şi sufletul în acest joc timp de şase ani, uneori în circumstanţe foarte dificile”, a declarat fondatorul şi directorul studioului, Swen Vincke, la primirea premiului.

Vincke a fost îmbrăcat în armură, care a reprezentat imaginea unui personaj din jocul care a cucerit milioane de fani de la lansarea sa la începutul lunii august.

Printre ceilalţi pretendenţi la acest titlu la The Game Awards 2023 s-a numărat şi jocul de survival horror „Alan Wake 2”, care a câştigat premiile cele mai importante pentru regie şi poveste.

Jocul, dezvoltat de Remedy Entertainment şi publicat de Epic Games, se concentrează pe un autor de succes care încearcă să scape într-o dimensiune alternativă.

Au participat la gală celebrităţi precum Matthew McConaughey şi Timothee Chalamet.

Japonezul Hideo Kojima, simbol al jocurilor video, a oferit o avanpremieră a unui joc „OD” pe care îl realizează în colaborare cu actorul şi cineastul Jordan Peele.

Kojima a declarat pe scenă că lucrează cu studiourile Xbox Game Studios de la Microsoft şi cu echipa de cloud computing a acesteia pentru a face din „OD” ceva deosebit de imersiv.

„Este un joc, nu mă înţelegeţi greşit, dar în acelaşi timp un film, o nouă formă de media”, a declarat Kojima.

Jordan Peele, care a regizat filmele „Nope”, „Us” şi „Get Out”, a descris ceea ce a creat Kojima ca fiind complet imersiv şi absolut terifiant. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.