Avionul Solar Impulse 2 a aterizat în condiţii de siguranţă la Cairo, capitala Egiptului, finalizând astfel cu bine penultima etapă a zborului său în jurul lumii, informează bbc.com.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Solar Impulse 2, un aparat cu propulsie solară care nu foloseşte niciun fel de combustibili fosili, a decolat din oraşul spaniol Sevilla, luni, la ora 04.20 GMT, şi a avut nevoie de puţin peste 48 de ore pentru a încheia această etapă, aterizând în Cairo, miercuri, la ora 07.10 GMT. 

Destinaţia finală este Abu Dhabi, oraşul din care avionul Solar Impulse 2 şi-a început călătoria în jurul lumii, pe 9 martie 2015. 

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Elveţienii Bertrand Piccard şi André Borschberg pilotează avionul Solar Impulse 2 în mod alternativ, schimbându-se la manşa aeronavei, în fiecare etapă programată în zborul său în jurul lumii. 

Andre Borschberg a pilotat avionul pe durata etapei Sevilla-Cairo şi a zburat astfel pe deasupra Sfinxului şi piramidelor din Giza înainte de a ateriza la Cairo.

Spre sfârşitul acestei etape, a fost pentru prima dată când nivelul indicat de bateriile avionului a coborât sub 30%, au precizat responsabilii misiunii.

În etapa precedentă a zborului său în jurul lumii, cea de-a 15-a, Solar Impulse a reuşit primul zbor deasupra Oceanului Atlantic realizat vreodată de un aparat care se deplasează cu ajutorul unor baterii ce înmagazinează energie solară.

Cântărind 1,5 tone dar având o anvergură la fel de amplă ca un Boeing 747, avionul Solar Impulse 2 se deplasează cu o viteză medie de 70 de kilometri pe oră.

André Borschberg a doborât în luna iulie recordul mondial pentru cel mai lung zbor solitar şi fără realimentare, parcurgând distanţa dintre Japonia şi Hawaii, în 118 ore.

Avionul Solar Impulse 2, ale cărui aripi sunt acoperite cu peste 17.000 de celule fotovoltaice, care încarcă bateria pe timpul zilei, a fost construit pentru a-şi încheia turul în jurul Globului în mai multe etape, echivalentul a 500 de ore de zbor, cu scopul de a promova folosirea energiei regenerabile.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.