Metropolitan Museum din New York şi-a ales noul director după mai mult de un an de căutări şi s-a oprit la persoana austriacului Max Hollein, potrivit unui comunicat publicat marţi, un specialist deja recunoscut atât în Europa cât şi în Statele Unite, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Instituţia newyorkeză a avut timp să-i găsească un succesor lui Thomas Campbell, care şi-a anunţat demisia la sfârşitul lunii februarie, în 2017. 

În vârstă de 48 de ani, Max Hollein, care îşi va prelua atribuţiile la vară, este în prezent directorul Muzeelor de Arte din San Francisco din iunie 2016. 

El şi-a început cariera în 1995 la Guggenheim Museum din New York, unde a rămas până în 2000, înainte de a se întoarce în Europa. 

Între 2006 şi 2016, el a condus simultan trei instituţii majore de la Frankfurt - Schirn Kunsthalle, Liebieghaus Skulpturensammlung şi Städel Museum.

În mandatul său, Muzeul Städel şi-a dublat suprafaţa de expoziţie, la Frankfurt făcând dovada capacităţii sale de a administra expoziţii şi colecţii formate din opere care au depăşit câteva sute, chiar mii de ani. 

O calitate preţioasă în momentul în care va conduce colecţia MET, care cuprinde aproape două milioane de piese, a cărei perioadă de creare a început acum 5.000 de ani. 

La începutul anului 2017, plecarea lui Thomas Campbell a marcat sfârşitul unei epoci, cea a marilor proiecte, soldată cu pierderi recurente, care au atins 8,3 milioane de dolari în mandatul 2015-2016. 

Din al doilea semestru al anului 2016, administratorii au încercat să redreseze situaţia. Plecări voluntare, la care s-a adăugat un val de concedieri au dus în total la pierderea a 90 de persoane. 

MET a renunţat de asemenea la construcţia unei noi aripi al cărei cost era estimat la 600 de milioane de dolari, şi, la începutul anului 2018, a luat decizia istorică de a impune tarif obligatoriu de 25 de dolari pentru turişti. 

Muzeul, care deţine de acum înainte o anexă dedicată artei moderne şi contemporane, MET Breuer, prevede să îşi regăsească echilibrul financiar în 2020. 

Numărul vizitatorilor nu a încetat să crească, ajungând la cifra record de 7 milioane în periaoda 2016-2017 (închis din 30 iunie). 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.