Au început lucrările de reamenajare a Galeriei Tablourilor de la Palatul Buckingham, adesea loc de vizite de stat şi recepţii organizate de regina Elizabeth a II-a şi care găzduieşte unele dintre cele mai cunoscute picturi ale marilor maeştri, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Palatul este în prezent supus unor renovări care vor dura 10 ani pentru a înlocui reţeaua electrică şi boilerele, dar şi recondiţionarea infrastructurii învechite, un proiect care va costa aproape 370 de milioane de lire sterline (494 de milioane de dolari) şi care va fi finalizat în 2027. 

Parte din acest program, acoperişul de 200 de ani al Galeriei Tablourilor va fi înlocuit şi toate picturile, inclusiv lucrări de Canaletto, Vermeer şi Rembrandt, au fost mutate pentru prima dată în 45 de ani, a anunţat, luni, Palatul Buckingham. 

"Mutarea lor vine după luni de planificări între Biroul de gestionare a programului de întreţinere şi Colecţia Regală de Artă", a precizat Palatul. 

"Lucrările sunt recunoscute la nivel internaţional drept capodopere ale Colecţiei Regale şi 65 dintre ele vor fi expuse împreună la The Queen's Gallery din apropiere". 

Galeria Tablourilor, una dintre principalele încăperi de stat de la Palatul Buckingham, a fost creată de George IV în anii 1820. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.