Astrofizicianul Stephen Hawking, care a murit, miercuri, la vârsta de 76 de ani, a spus că ştie ce vrea să fie gravat pe piatra sa de mormânt: "ecuaţia lui Hawking", potrivit The Independent.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ecuaţia conţine cele mai importante descoperiri ale profesorului Hawking. Ea exprimă ideea prin care este definită activitatea sa de-o viaţă: găurile negre nu sunt în totalitate negre, ci acestea emit o strălucire cunoscută sub denumirea de "radiaţia Hawking". 

Această descoperire a dus la noi modalităţi de înţelegere a găurilor negre dar şi la felul în care Universul se extinde şi se schimbă de-a lngul timpului. 

“Mi-ar plăcea ca formula simplă să fie pe piatra mea funerară", a afirmat Hawking. 

Astrofizicianul Stephen Hawking a fost cel mai cunoscut om de ştiinţă britanic al timpurilor noastre, un geniu care şi-a dedicat viaţa descoperirii secretelor Universului. Este autorul popularelor cărţi „O scurtă istorie a timpului" (1988) şi „Universul într-o coajă de nucă" (2001). Cea mai mare parte a vieţii sale a fost profesor la Cambridge, iar în comunitatea ştiinţifică este cunoscut mai ales pentru teoriile sale legate de mecanica găurilor negre, graviaţie şi relativitate. Geniul său a fost comparat cu Albert Eistein şi cu Isaac Newton. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.