Asociaţia Presei Străine de la Hollywood (Hollywood Foreign Press Association - HFPA), organizaţia care acordă Globurile de Aur, a anunţat că va dona 250.000 de dolari pentru sprijinirea refugiaţilor de la graniţa de sud a Statelor Unite.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

HFPA acordă anual, în cadrul evenimentului Grants Banquet, aproximativ 3 milioane de dolari pentru burse şi granturi. Anul acesta, asociaţia a decis să ofere suma de 250.000 de dolari înainte de gala programată pentru 9 august, pentru că reprezintă o urgenţă, scrie The Hollywood Reporter.

Deşi banii HFPA merg de regulă către şcoli de film şi organizaţii nonprofit, grupul a decis anul acesta să susţină şi RAICES şi munca organizaţiei pentru a-i reprezenta pe refugiaţi şi ca familiile să fie reunite la graniţa de sud a SUA.

„Majoritatea am fost imigranţi”, a spus Meher Tatna, preşedintele HFPA, care caracterizează situaţia de la granită „peste puterea de înţelegere”. „Am încercat să stăm departe de politică, dar asta nu a necesitat efort”.

Asociaţia susţine pe tot parcursul anului peste 60 de organizaţii non-profit, în special pe cele care activează în domeniu educaţiei cinematografice şi televiziune, dar face donaţii şi către FilmAid International, International Rescue Committee şi The Kailash Satyarthi Children's Foundation. 

Pentru Tatna, care a venit din India în SUA la vârsta de 20 de ani, criza umanitară de la graniţa cu Mexicul este „devastatoare”.

„Nu am crezut vreodată că atunci când am ajuns în această ţară voi vedea asta”, a mai spus ea.

Prin acest demers, Asociaţia Presei Străine de la Hollywood s-a alăturat unor staruri ca George şi Amal Clooney, Jimmy Fallon, Chrissy Teigen şi John Legend care au condamnat politica dusă de Donald Trump privind imigraţia şi au făcut donaţii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.