Artistul britanic David Hockney a prezentat cea mai mare carte dedicată artei sale, intitulată ”David Hockney: A Bigger Book”, un volum uriaş tipărit în ediţie limitată, care costă 2.500 de dolari, marţi, la Târgul de Carte de la Frankfurt, informează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Această carte ilustrează operele create în ultimii 60 de David Hockney, unul dintre cei mai influenţi artişti britanici din secolul al XX-lea.

”David Hockney: A Bigger Book”, o colaborare cu editura Taschen, are dimensiunile de 50 x 70 centimetri, o greutate de 35 de kilograme şi este pusă în vânzare cu propriul ei raft de prezentare.

Astfel de cărţi, apreciate şi pentru aspectul lor fizic, nu doar pentru conţinuturile lor, au stopat o tendinţă ce durează de mai mulţi ani şi care indică un declin al cărţilor tipărite.

Marţi, la conferinţa de presă organizată în deschiderea Târgului de Carte de la Frankfurt, David Huckney, în vârstă de 79 de ani, a vorbit despre noua lui pasiune - desenele pe iPad-urile şi iPhone-urile comercializate de compania Apple.

”Întotdeauna mi-a plăcut să desenez. Computerul nu te opreşte să desenezi. Am remarcat acest fapt”, a spus artistul britanic, prezentând un videoclip care îl arată în timp ce desena flori, portretetele unor prieteni şi Turnul Eiffel din Paris. ”Cine ar fi crezut că noile telefoane ne vor înapoia arta desenului?”, a adăugat David Hockney.

Târgurile de carte continuă să reprezintă o forţă motrice a pieţei editoriale globale, estimată la 105 milioane de dolari, care s-a stabilizat după mai mulţi ani în care eBook-urile, din cauza producţiei lor scăzute şi a costurilor de distribuţie, au fagocitat profiturile comerţului tradiţional de carte.

În acest an, peste 7.100 de edituri din peste 100 de ţări sunt aşteptate la Târgul de Carte de la Frankfurt, cel mai mare eveniment de profil din lume. 

România va fi reprezentată la Târgul de Carte de la Frankfurt, în perioada 19 - 23 octombrie, de 31 de edituri, între care Art, Curtea Veche şi Polirom, şi de un stand organizat de Ministerul Culturii.

David Hockney, născut pe 9 iulie 1937 în Bradford, în Marea Britanie, a studiat la Royal College of Art din 1957 până în 1962. Şi-a cimentat reputaţia de artist talentat prin expoziţia ”Young Contemporaries” de la Londra, în 1960, înainte de a se muta la Los Angeles, în 1974. Pictor, desentator, ilustrator, scenarist şi fotograf, David Hockney a contribuit la dezvoltarea curentului art-pop în anii 1960 şi este considerat unul dintre cei mai influenţi artişti britanici din secolul al XX-lea.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.