Postul Arte, cu o audienţă record anul acesta, vrea ca din această toamnă să devină ”prima platformă culturală audiovizuală europeană", cu documentare, seriale şi noi emisiuni, în special pe reţelele de socializare, potrivit AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Obiectivul noastru este clar: să devenim prima platformă culturală audiovizuală europeană", a afirmat preşedintele postului franco-german, Bruno Patino, într-o teleconferinţă. 

Oferta digitală va depăşi „în cele din urmă” cele şase limbi disponibile în prezent (franceză, germană, spaniolă, italiană, poloneză şi engleză). 

"De la începutul anului, postul a acumulat o cotă de audienţă de 2,9%, un record istoric", a spus Patino. 

Online, audienţa a crescut de cinci ori între 2017 şi 2020, şi platforma arte.tv înregistrează 170 de milioane de videoclipuri în medie în fiecare lună, a adăugat el. 

Pe reţelele de socializare, (YouTube, Facebook, Instagram, Twitter), Arte numără mai mult de 18 milioane de abonaţi.

Din noul sezon, canalul propune "o stare a lumii" bazată pe trei axe: "rolul femeilor", "locul tineretului" şi reflexia, a anunţat Boris Razon, director editorial al Arte Franţa.           

Problema locului femeilor în societate se va regăsi în seriale precum "Mytho", al cărui sezon 2 va fi difuzat din octombrie, şi "Nona et ses filles", primul serial de Valérie Donzelli, disponibil din toamnă, în care Miou-Miou joacă o septuagenară însărcinată. 

"H24" va arăta violenţele asupra femeilor în 24 de scurtmetraje "scrise de 24 de scriitoare europene, jucate de 24 de actriţe şi turnate de 24 de regizoare". 

Noul serial "Anna" de Niccolo Ammaniti, din 10 septembrie pe arte.tv, urmăreşte un adolescent într-o Sicilie răvăşită de o epidemie care a decimat adulţii. 

Arte devine mai puternic şi pe reţelele de socializare, cu lansarea pe Twitch a unei noi emisiuni bilunare despre muzică, "Laser Disc", şi o nouă versiune lunară a "FAQ", program iniţial conceput pentru Snapchat.                

Pe YouTube va debuta programul "Les idées larges", construit în jurul unui dialog cu un gânditor. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.