Artmark propune spre vânzare aproximativ 400 de obiecte eclectice şi, în premieră, o colecţie de scaune într-un eveniment organizat în două zile, pe 13 şi 14 aprilie, Licitaţia de Artă decorativă Vechi şi Nou”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pentru prima dată, într-un eveniment dedicat artei decorative, Casa Artmark scoate la licitaţie o colecţie de scaune.

Piesele, realizate în ateliere europene, în manieră Gustaviană, Neo-Rococo, Louis XV, Biedermeier, Regency au preţuri de pornire între 2.000 şi 100 de euro.

Evenimente

12 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Meta Estate

Cele mai accesibile preţuri, de 100 de euro, le poartă fotoliile de inspiraţie Louis Philippe, cu tapiţerie argintie şi roz-purpuriu, iar cel mai valoros lot este setul de patru scaune Hepplewhite, în manieră Regency, care are un preţ de pornire de 2.000 de euro.

Mese, scaune, fotolii sau obiecte tradiţionale româneşti. Nu sunt piese din colecţia unui muzeu, ci cea adunată de-a lungul anilor de Grigore Ghyka, cel care a pus laolaltă moşteniri de familie şi achiziţii din târguri de obiecte vechi şi valoroase, iar astăzi sunt scoase la licitaţie în cadrul evenimentelor de miercuri şi joi, 13 şi 14 aprilie. Poate cele mai impresionante piese ce provin din colecţia familiei Ghyka rămân a fi scaunele unicat. Pentru preţul de pornire de 400 de euro va fi scos la licitaţie scaunul în stil Maur, cu intarsii de sidef, realizat în atelier oriental, sau fotoliul decorat în manieră Louis XVI, care are un preţ de pornire de 200 de euro.

În cadrul evenimentului „Vechi şi Nou. Licitaţia de Artă decorativă, inclusiv o colecţie de  scaune”, este scoasă la licitaţie o ecvestră sculptură din argint realizată de celebrul artist napolitan Attilio de Luca. Piesa, denumită simbolic „Centurione”, a fost realizată în sec. XX şi înfăţişează un car de luptă cu un soldat roman. Sculptura din argint cântăreşte aproximativ 30 de kilograme şi are un preţ de pornire de 30.000 de euro. Este o premieră pentru piaţa românească de artă apariţia unei astfel de piese de mari dimensiuni, semnată de Attilio de Luca.

Obiectele unice, din cadrul licitaţiei, sunt completate de piese care îşi găsesc un rol utilitar. Un exemplu este impresionanta masă de biliard „Ursus Anni ’40 Fire”, care are un preţ de pornire de 15.000 de euro, faţă de preţul de listă de 33.000 de euro, fiind considerată Rolls Royce-ul biliardului.

„Vechi şi Nou”. Licitaţia de Artă decorativă, inclusiv o colecţie de scaune este listată online şi expusă zilele acestea la Palatul Cesianu-Racoviţă, unde pot fi identificate piese rare de design de interior, care pot fi utilizate în amenajarea spaţiilor interioare contemporane.
Cele aproximativ 400 de piese de colecţie, pe care probabil nu le vom mai vedea vreodată în piaţă, ci doar onorând spaţiile interioare, pot fi admirate până joi, 14 aprilie. Expoziţia este deschisă publicului larg, în regim gratuit.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.