Ediţia 11 Art Safari a înregistrat 53.201 de vizitatori. Publicul a beneficiat de o experienţă cu cel mai instagramabil infinity room, pictură impresionistă din Spania, instalaţii realizate de câştigătorii prestigiosul Prix Marcel Duchamp, o amplă expoziţie dedicată maestrului Ion Theodorescu-Sion, precum şi o expoziţie de artă Supercontemporană românească - Young Blood 2.0. Noua ediţie debutează cu o nouă colaborare internaţională importantă, cu The National Portrait Gallery, Londra. Biletele pentru ediţia a 12-a (30 iunie - 10 septembrie) s-au pus deja în vânzare pe www.artsafari.ro, cu o reducere de 50%.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Art Safari susţine accesul instituţiilor de învăţământ la cultură, prin numeroase parteneriate culturale încheiate cu şcoli, licee şi universităţi. Elevi, studenţi, profesori şi personal nedidactic al instituţiilor de educaţie partenere au vizitat Art Safari cu biletul cu tarif special de doar 20 de lei. 

Expoziţia temporară "Comoara de la Brukenthal" a fost vizitată de 8.333 de persoane. Capodopera "Omul cu tichie albastră" de Jan van Eyck a fost expusă pentru prima dată într-o expoziţie temporară în România, alături de alte 4 opere valoroase din colecţia Muzeului Brukenthal, aduse la Bucureşti sub pază strictă. 
 

"Ne bucură numeroasele colaborări intermuzeale care au marcat această ediţie. Organizăm ample retrospective dedicate marilor maeştri români în parteneriat cu Muzeul Municipiului Bucureşti, o iniţiativă de recuperare a patrimoniului cultural apreciată de vizitatorii Art Safari. De asemenea, partenerii noştri Muzeul Naţional de Artă al României, Muzeul Brukenthal, Muzeul de artă Craiova, Muzeul de artă din Timişoara sau Muzeul de artă din Constanţa susţin expoziţiile retrospective pe care le organizăm artiştilor naţionali, astfel încât să readucem împreună în atenţia publicului pe marii artişti de patrimoniu. Chiar acum găzduim prima expoziţie Art Safari în vestul ţării, la Muzeul de Artă Arad, „Roşu, galben şi albastru”, semnată de artista Irina Dragomir şi curatoriată de Alexandru Rădvan", a declarat Ioana Ciocan, CEO Art Safari şi comisar al României la Bienala de la Veneţia.

Cifrele ediţiei 11

Art Safari susţine accesul instituţiilor de învăţământ la cultură, prin numeroase parteneriate culturale încheiate cu şcoli, licee şi universităţi. Elevi, studenţi, profesori şi personal nedidactic al instituţiilor de educaţie partenere au vizitat Art Safari cu biletul cu tarif special de doar 20 de lei. 

Şi copiii cu vârste între 7 şi 18 ani s-au putut bucura de artă pe înţelesul lor! În cadrul programului educaţional Art Safari Kids au fost organizate ateliere de artă (desen, pictură pe tricou etc.), care au fost precedate de tururi ghidate prin toate expoziţiile Art Safari.

Pe lângă cele 4 expoziţii permanente, Art Safari a găzduit şi două expoziţii temporare care s-au bucurat de succes în rândul iubitorilor de artă şi frumos. În cadrul expoziţiei "Cei 10 urmaşi ai lui Brâncuşi", organizată cu ocazia Zilei Naţionale Constantin Brâncuşi, vizitatorii au descoperit 10 artişti care au transmis moştenirea marelui sculptor.

"Comoara de la Brukenthal" (Brukenthal Exclusive), expoziţia realizată de Art Safari în parteneriat cu Muzeul Naţional Brukenthal, s-a bucurat de un mare succes. Cinci dintre cele mai importante capodopere ale artei universale, cu o valoare de asigurare de 75 de milioane de euro, au fost aduse cu măsuri de securitate maximă de la Sibiu în Palatul Dacia-România de pe Lipscani.

Muzeul Porsche din Stuttgart a organizat o expoziţie la Art Safari cu ocazia aniversării a 75 de ani de Porsche cu imagini de colecţie din istoria brandului. 

Următorul sezon

Ediţia 12 vine cu noi surprize, anunţă organizatorii. The National Portrait Gallery, Londra, prezintă la Art Safari "Love Stories", o expoziţie cu portrete ale celor mai celebre cupluri. Art Safari îl aduce în atenţia publicului pe pictorul român Constantin Artachino, considerat un maestru al "lucrului bine pictat". Sezonul este completat de o expoziţie dedicată lui Ion Alin Gheorghiu, un artist postmodernist cu o carieră naţională şi internaţională de excepţie. Totodată, Art Safari va pune în scenă o luptă între Nimfe şi Zombi, în viziunea a doi artişti contemporani, Ondine Slimovschi şi Paul Marat Baraka, curatoriată de Ruth Hibbard (curator al Victoria & Albert Museum, Londra).

Biletele s-au pus deja în vânzare, în cadrul unei promoţii de câteva zile, constând într-o reducere cu 50%. Pot fi achiziţionate aici: https://www.artsafari.ro/editia-12/

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.