Organizatorii Art Safari 2021 au dezvăluit, miercuri, în faţa Palatului Dacia-România, o replică din flori de patru metri înălţime a tabloului „Vas cu tufănele” de Samuel Mutzner, artist căruia îi este dedicată ediţia. Lucrarea-gigant a fost realizată cu ajutorul Ambasadei Olandei în România.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Anul acesta, evenimentul Art Safari este dedicat lui Samuel Mutzner. „Mutzner a fost elevul lui Claude Monet şi am vrut să-i dedicăm o parte foarte specială, mai ales florilor pe care el le-a pictat în perioada Giverny, dar şi în perioada românească. Împreună cu Rodica Marin, curatoare, am hotărât să-l scoatem pe Mutzner din expoziţie şi să-l expunem şi afară. Am apelat la Ambasada Olandei în România, care ne-a ajutat prin realizarea unei lucrări extrem de surprinzătoare. Lucrarea are peste 4 metri înălţime. Având în vedere că Mutzner a trăit ani în Japonia, lucrarea cea mai mai valoroasă expusă, de 200.000 de euro, a fost pictată la Kyoto”, a spus Ioana Ciocan, director general Art Safari. 

La intrarea în Palatul Dacia-România poate fi văzută, de miercuri, copia-gigant a tabloului "Vas cu tufănele" de Samuel Mutzner.

Ambasadorul Olandei la Bucureşti, Roelof Sander van Ees, prezent miercuri la conferinţa de presă de deschidere a Art Safari, a spus: "Natura a fost inspiraţie pentru artişti, fie că erau poeţi, pictori, scriitori, sufletele lor erau atinse de frumuseţea naturii. Anul acesta, Art Safari aduce un omagiu lui Samuel Mutzner şi Constantin Piliuţă, arătând, printre altele, fermecătoare aranjamente florale".

Muzeul Municipiului Bucureşti şi Art Safari vor administra Palatul Dacia România în următorii ani pentru a realiza expoziţii mari, de patrimoniu, dedicate recuperării artiştilor români, dar şi expoziţii de artă contemporană şi internaţionale, a anunţat Ioana Ciocan. 

Totodată, directorul general al Art Safari a precizat că anul acesta, vizitatorii vor vedea, în premieră, lucrări împrumutate de la Muzeul Naţional de Artă al României şi Muzeul Bruckenthal din Sibiu. 

Opere de artă românească de patrimoniu şi contemporană cu valoare de peste 9 milioane de euro vor fi expuse la Art Safari, între 16 şi 26 septembrie, în patru pavilioane la Palatul Dacia-România şi Arcub Hanul Gabroveni, pe o suprafaţă de 7.000 de metri pătraţi. Aproximativ 850 de lucrări de artă provin din colecţiile a 25 de muzee şi din 80 de colecţii private.

Un bilet costă 60 de lei iar un abonament 100 de lei. 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.