La târgul de artă contemporană "Art Paris Art Fair", ediţia a 20-a, participă până duminică 142 de galerii din 22 de ţări iar ţara invitată de onoare este Elveţia, notează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Anul acesta, la Art Paris Art Fair participă 48% din galerii pentru prima dată şi 44% galerii care provin din străinătate: Canada, Portugalia, Rusia, Kuweit, Cehia şi Arabia Saudită. 

Elveţia este reprezentată la eveniment de 15 galerii. Colecţia Helvetia, una dintre cele mai importante din Elveţia (mai mult de 1.700 de opere provenind de la 400 de artişti) prezintă tinere talente mai puţin cunoscute în Franţa. 

"Cu un muzeu la 7.630 de locuitori şi peste 270 de spaţii speciale dedicate parţial sau în totalitate artei contemporane, Elveţia se află în fruntea listei în ceea ce priveşte densitatea ofertei culturale", a explicat Karine Tissot, expertă în istoria artei. Ea aminteşte că Art Basel este cel mai vizitat târg de artă contemporană din lume.

Art Paris Art Fair poate fi vizitat până duminică, la Grand Palais din Paris. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.