Arhiva Naţională de Filme reziliază contractul pentru difuzarea a două filme considerate propagandă rusă şi care urmau să fie proiectate la Cinema Eforie şi Cinema Union, anunţă Raluca Turcan.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Este inacceptabil ca astfel de producţii cinematografice, vădit propagandistice, finanţate de statul rus, în contextul războiului declanşat de Rusia în Ucraina, să beneficieze de spaţii de difuzare în cinematografe publice", a scris pe Facebook Raluca Turcan, ministrul Culturii. 

Anunţul vine după ce filmele, „Provocarea” (2023) şi „Vremea celor dintâi” (2017) urmau să fie proiectate în cinematografele din subordinea Ministerului Culturii la 12 aprilie.

„The Challenge” este despre un chirurg trimis pe Staţia Spaţială Internaţională (ISS) pentru a salva un cosmonaut rănit. Rusia a trimis un actor şi un regizor de film pentru o perioadă de 12 zile pe ISS în octombrie 2021 pentru a filma scene de la bordul laboratorului care orbitează. Filmul a fost un proiect comun al agenţiei spaţiale Roscosmos şi al reţelei de televiziune ruse Channel One. Filmul a costat mai puţin de un miliard de ruble (10 milioane de lire sterline), deşi bugetul întregului proiect nu a fost dezvăluit.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.