Arcul de Triumf, simbolul victoriei şi al independenţei în România, îşi deschide porţile marţi, 23 aprilie, şi devine de la ora 19.00 până la miezul nopţii, gazdă pentru cititori la Noaptea Cărţilor Deschise.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Este o ocazie unică de a descoperi acest monument-simbol deschis special pentru public cu ocazia Zilei Internaţionale a Cărţii, amenajat cu spaţii inedite de lectură, biblioteci, cărţi pentru toate vârstele şi zone multimedia de informare culturală. 

De la ora 20.00, un spectacol de video mapping va transforma exteriorul Arcului de Triumf într-o bibliotecă virtuală.

Această animaţie modernă cu efecte tridimensionale inedite şi dinamice, va deschide iubitorilor de carte un univers fantastic de cunoaştere. Opere celebre ale omenirii, cărţi rare sau noutăţi, cele mai frumoase biblioteci de pretutindeni, toate vor fi la dispoziţia vizitatorilor.

Biletul de intrare este, de asemenea, unul simbolic, aşadar le propunem participanţilor la eveniment să aducă o carte din propria bibliotecă. Ulterior, toate cărţile strânse de la cititori vor fi selectate şi donate în comunităţi defavorizate.

Pasionaţii de literatură din întreaga lume sărbătoresc în fiecare an, pe 23 aprilie, Ziua Internaţională a Cărţii şi a Drepturilor de Autor, eveniment organizat de UNESCO cu scopul promovării lecturii, publicării cărţilor şi a drepturilor de autor.

În România, ziua este marcată prin evenimentul Noaptea Cărţilor Deschise. 

Noaptea Cărţilor Deschise, ediţia 2019, este evenimentul care deschide campania "Cartea în Triumf", o acţiune de promovare a lecturii în Anul Cărţii. Evenimentul este organizat de Editura Litera şi Primăria Capitalei prin Administraţia Monumentelor şi Patrimoniului Turistic.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.