Aproape 150 de posturi de radio publice din Europa, inclusiv din Ucraina, au difuzat, vineri, simultan cântecul de speranţă, unitate şi pace al lui John Lennon „Give Peace a Chance”, a anunţat Uniunea Europeană de Radiodifuziune (EBU).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unei iniţiative a Radioeins (rbb), transmisia a fost în 25 de ţări şi a fost sprijinită de radiouri private europene, inclusiv posturi din Germania, Belgia şi Luxemburg. Printre radiouri implicate s-au aflat: Association of Ukrainian Radios, YLE din Finlanda, Radio România, SRF din Elveţia, Deutschlandfunk Kultur, aproape toate staţiile radio ARD. 

Radioeins (rbb) a dezvoltat iniţiativa ca o demonstraţie despre cum puterea radioului poate amplifica sprijinul pentru pace şi poate crea o mişcare de unitate pe continent. 

„Ororile războiului împotriva Ucrainei sunt tot mai evidente cu fiecare zi. Solidaritatea noastră, umanitatea noastră şi srijinul nostru sunt necesare. Este un semnal bun că posturile de radio din Europa îşi unesc forţele pentru a ne aminti de asta prin acest cântec. Este o sursă de putere şi ne determină să nu ignorăm”, a spus Patricia Schlesinger, preşedinta ARD, director-general rbb. 

Vorbind în numele Ukrainian Radio, Yurii Tabachenko, producător executiv al radioului ucrainean Channel One, a spus: „UA: Ukrainian Radio mulţumeşte colegilor din European Broadcasting Union pentru sprijin. Este extrem de important ca astăzi Europa este unită în jurul Ucrainei”. 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.