Apelul pentru iniţiative bilaterale dedicate rezidenţelor artistice în cadrul Fondului pentru Relaţii Bilaterale, finanţat prin Granturile SEE 2014 - 2021, a fost lansat de Unitatea de Management a Proiectului din cadrul Ministerului Culturii, în calitate de Operator al Programului RO-Cultura.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Fondul pentru Relaţii Bilaterale este parte integrantă a Programului RO-CULTURA.

Apelul pentru iniţiative bilaterale este deschis în perioada 6 decembrie 2022 - 30 septembrie 2023 şi îşi propune să consolideze cooperarea bilaterală dintre artişti din România şi Statele Donatoare pe durata unei rezidenţe artistice de 1-4 săptămâni organizate, exclusiv, în România, Norvegia, Islanda sau Liechtenstein.

Parteneriatul bilateral este obligatoriu, iar artiştii vor colabora la realizarea unei noi creaţii artistice din domenii precum: arte performative, arte vizuale, muzică, literatură, abordări interdisciplinare. Rezidenţa se va finaliza cu o prezentare publică a proiectului bilateral (concert, atelier, etc.).

Bugetul total alocat apelului de iniţiative bilaterale este de 50.000 de euro. Finanţarea se acordă în baza sumelor forfetare pentru transport, cazare şi diurnă în funcţie de perioada şi locaţia de desfăşurare a rezidenţei artistice.

Dosarul de rezidenţă va fi depus de o entitate privată din România sau din Statele Donatoare şi va include participarea unuia sau a maximum doi artişti pentru care se asigură cheltuieli forfetare. Se încurajează cooperarea trilaterală, astfel că, în cazul entităţilor care trimit doi artişti în cadrul rezidenţei, unul dintre aceştia trebuie să fie, obligatoriu, din Ucraina.

Cererea de finanţare, însoţită de toate documentele necesare conform prevederilor Ghidului solicitantului, se transmite într-un singur e-mail la adresa bilateral@ro-cultura.ro.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.