Angela Gheorghiu a lansat un nou album care marchează centenarul morţii compozitorului italian Giacomo Puccini (1858-1924). Albumul, produs de Signum Classics, a fost înregistrat alături de pianistul Vincenzo Scalera şi conţine 17 melodii clasice compuse de Puccini pentru voce şi pian în perioada 1875 - 1919, inclusiv una recent redescoperită, "Melanconia", prezentată pe disc în premieră mondială.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Acest album reprezintă omagiul meu pentru Giacomo Puccini, căruia i-am fost profund recunoscătoare toată viaţa. Alături de Vincenzo Scalera am avut bucuria să înregistrez 17 melodii clasice pe care Puccini le-a compus de la 16 la 61 de ani. Unele dintre ele au o forţă şi un stil care amintesc de ariile din operele sale, altele sunt mai romantice şi mai pure", spune Angela Gheorghiu. 

La început de an, Angela Gheorghiu este din nou la Londra, unde are o serie de spectacole la Royal Opera House, cu rolul lui Mimì, în "La Bohème", un rol cu care a debutat pe aceeşi scenă în 1992.

Discul reuneşte o colecţie de melodii compuse special pentru voce şi pian, mai puţin cunoscute, incluzând unele pe care Puccini le-a folosit ulterior ca inspiraţie pentru operele sale celebre precum Manon Lescaut, La bohème sau La rondine. Albumul "A te, Puccini" este omagiul adus de Angela Gheorghiu compozitorului, iar numele său provine de la titlul primului cântec, "A te" (Pentru tine), scris când Puccini avea doar 16 ani.

"Interpretările distincte ale Angelei Gheorghiu pe muzica lui Puccini sunt admirate în întreaga lume şi ne bucurăm că putem lansa acest nou disc al său, cu înregistrări ale unor lucrări mai puţin cunoscute, la Signum Classics", a spus Steve Long, fondator şi director Signum Classics. 

Discul poate fi comandat sau descărcat începând cu 26 ianuarie - Signum Classics, SIGCD780
Link de comandă: lnk.to/AngelaGheorghiuPuccini

Soprana Angela Gheorghiu este un superstar al operei internaţionale. Născută la Adjud, a absolvit Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti. Angela Gheorghiu şi-a făcut debutul internaţional în 1992, la Royal Opera House Covent Garden, în "La Bohème", la Metropolitan Opera din New York şi la Opera de Stat din Viena.

De atunci, Angela Gheorghiu a cântat pe toate marile scene din lume, la New York, Philadelphia, Londra, Paris, Milano, Salzburg, Berlin, Barcelona, Tokyo, Roma, Seul, Veneţia, Atena, Monte Carlo, Chicago, Sao Paolo, Los Angeles, Lisabona, Valencia, Palermo, Amsterdam, Kuala Lumpur, Zürich, Vienna, Shanghai şi multe altele.
Pentru cariera sa extraordinară, Angela Gheorghiu a primit mai multe distincţii, printre care La Medaille Vermeille de la Ville de Paris şi titlurile de Ofiţer al Ordinului Artelor şi Literelor şi Cavaler al Ordinului Artelor şi Literelor, acordate de Guvernul francez.

Angela Gheorghiu este Doctor Honoris Causa al Universităţii de Arte din Iaşi, al Academiei de Muzică "Gheorghe Dima" din Cluj-Napoca şi al Universităţii Bucureşti. În 2010, a fost decorată cu Ordinul "Steaua României" în grad de Comandor, iar doi ani mai târziu a primit Medalia "Nihil Sine Deo" din partea Regelui Mihai I al României, pentru promovarea valorilor culturii româneşti în străinătate.
În 2015, Angela Gheorghiu a primit European Cultural Award pentru Muzică, la Dresda, cu ocazia celebrării a 25 de ani de la unificarea Germaniei.
Anul 2018 i-a adus Angelei Gheorghiu premiul Victoire d’Honneur (Franţa) şi marele premiu Puccini (Italia).
Angela Gheorghiu este singurul cântăreţ de operă român din istorie inclus în prestigioasa Enciclopedie Larousse şi considerată "cel mai fermecător şi talentat artist de operă al timpurilor noastre" de către World Record Academy şi de către publicaţiile lumii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.